Nieuwsoverzicht week 27: Nieuwe iPhone-kleuren, iPads en Macs op komst

Lars Paijmans
7 juli 2018, 16:03
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 27: Nieuwe iPhone-kleuren, iPads en Macs op komst

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘2018 iPhones verschijnen ook in het rood, blauw, goud en oranje’

iPhone 2018 kleur

Apple zou ons dit jaar meer keuze dan ooit geven met de 2018 iPhones. Naast het bekende Spacegrijs en Zilver zou de iPhone 2018 kleur ook uit goud, grijs, oranje, rood en blauw bestaan. Analist Ming-Chi Kuo is een van de meest betrouwbare bronnen als het op Apple-geruchten aankomt. Ditmaal heeft hij informatie over de iPhone 2018 kleuren bemachtigd. Omdat Apple drie nieuwe iPhones uitbrengt, heeft het bedrijf voor ieder toestel een specifieke set met kleuren op de planning staan. Volgens Kuo betekent dit het volgende:

Het is goed mogelijk dat Kuo met wit de zilveren kleur van de iPhone X bedoelt, die door de glazen achterkant soms wit oogt.

→ Lees verder over de iPhone 2018 kleuren

Apple registreert vijf nieuwe iPads en Macs in Europa

iPad Pro Face ID

Bereid je voor op een aantal nieuwe iPads en Macs: Apple heeft vijf iPads en vijf Macs geregistreerd bij een Europese consumentencommissie. Dit weten we er nu over. De Eurasian Economic Commission database is een waardevolle bron als het op het ontdekken van onaangekondigde Apple-producten aankomt. Het bedrijf uit Cupertino dient hier al zijn nieuwe apparaten te laten keuren voordat ze verkocht mogen worden. Dit betekende in het verleden vaak dat geregistreerde producten ongeveer een maand later in de verkoop gingen. Consomac ontdekte dat Apple onlangs vijf nieuwe iPads en vijf nieuwe Macs ingediend heeft. De kans is groot dat het hier gaat om de nieuwe iPad Pro met Face ID, waarbij de vijf verschillende serienummers mogelijk met afwijkende schermformaten en opslagcapaciteiten te maken hebben.

→ Lees verder over de geregistreerde iPads en Macs

‘Benchmarktest toont de kracht van iPhone 2018 en MacBook Pro 2018’

Op Geekbench zijn vandaag twee nieuwe tests verschenen die verwijzen naar een onaangekondigde MacBook Pro en de nieuwe A12-chip voor de 2018 iPhones. Consomac ontdekte dat een onaangekondigde iPhone vorige week getest is. De processor in het toestel vertoont veel overeenkomsten met de A11-chip van vorig jaar, maar het werkgeheugen is wel verhoogd van 2815MB naar 3748MB. Dit sluit aan bij eerdere geruchten dat de 2018 iPhones 4GB aan RAM krijgt.

→ Lees verder over de iPhone en MacBook benchmarktest

‘Met deze oplader laad jij de volgende iPhone snel op’

iphone 2018 oplader

Foto’s van de mogelijke nieuwe oplader van de iPhone 2018 duiken op. Deze adapter wordt in de doos meegeleverd om direct snelladen mogelijk te maken. Op een serie foto’s is mogelijk de nieuwe iPhone-oplader te zien. Deze oplader valt op twee manieren op. Allereerst krijgt de adapter een vermogen van 18 Watt. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van een usb-c-aansluiting. Deze specificaties kloppen met eerdere geruchten over de oplader.

→ Lees verder over de nieuwe iPhone 2018 oplader

Gelekte dummy’s tonen iPhone X Plus en 6,1 inch-iPhone

iphone x plus

Zoals we inmiddels weten, verschijnen dit jaar hoogstwaarschijnlijk drie nieuwe iPhones. In een nieuwe video worden dummy’s van de grote iPhone X Plus en betaalbare 6,1 inch-iPhone X getoond. De doorgaans betrouwbare website 9to5Mac heeft een video in handen gekregen waarin dummy’s van twee nieuwe iPhones te zien zijn. Het gaat om de iPhone X Plus, dat over een groot 6,5 inch-scherm beschikt, en de vermeende 6,1 inch-iPhone. Wat opvalt is dat – ondanks het enorme 6,5 inch-display – de iPhone X Plus niet groter is dan een 7 Plus of 8 Plus. Dit doet Apple door de voorkant bijna volledig uit scherm te laten bestaan, met dunne randen en alleen een notch bovenaan.

→ Lees verder over de gelekte dummy’s

Bron afbeelding: Benjamin Geskin
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen