Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuwsoverzicht week 25: iPhone 2020-geruchten en MacBook-reparatie

Florence Peeters
22 juni 2019, 16:10
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 25: iPhone 2020-geruchten en MacBook-reparatie

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple start reparatieprogramma voor MacBook Pro-accu: zo werkt het

iPhone nieuws

Apple heeft een reparatieprogramma voor de MacBook Pro aangekondigd. Modellen die tussen 2015 en 2017 zijn verkocht kunnen last hebben van een slechte accu, en deze wordt gratis vervangen. De batterij raakt bij de gedupeerde modellen makkelijk oververhit, met alle risico’s van dien. Het gaat om modellen die tussen september 2015 en februari van 2017 verkocht zijn en een 15 inch-scherm hebben. 13 inch-MacBook Pro’s zijn dus uitgesloten. Checken of jouw MacBook in aanmerking komt doe je op Apples supportpagina.

→ Lees verder over het MacBook accu-reparatieprogramma

Renders: Kleinste iPhone 2020 wordt ongeveer zo groot als iPhone SE

iPhone 2020 refurbished

Van de twee toptoestellen die Apple in 2020 uitbrengt, krijgt het kleinste formaat een 5,4 inch-display. Hierdoor lijkt deze qua formaat op de iPhone SE. Dat toestel uit 2016 was door zijn kleine formaat geliefd onder veel Apple-gebruikers. Ook krijgen we volgend jaar een grotere versie van de iPhone XS Max te zien. Dat blijkt uit nieuwe renders die zijn gemaakt op basis van geruchten. Het grootste toestel zou een 6,7 inch-display krijgen, terwijl de 5,4 inch iPhone 2020 een stuk compacter is.

→ Lees verder over de iPhone 2020-renders

iOS 13 waarschuwt wanneer je een app met lopend abonnement verwijdert

App Store abonnementen meldingen

iOS 13 geeft je een waarschuwing wanneer je op het punt staat om een app met lopend abonnement te verwijderen. De grote iPhone-update gaat je namelijk waarschuwen op het moment dat je een app met actief abonnement verwijdert. Er verschijnt op dat moment een melding, waarin staat dat je de app wel van je iPhone kan verwijderen, maar dat je het lidmaatschap nog zelf moet opzeggen. Ook geeft de melding aan wanneer het abonnement automatisch wordt verlengd. Op die manier voorkomt Apple hoge kosten.

→ Lees verder over de iOS 13 lopend abonnement-melding

‘Alle 2020 iPhones hebben oled-scherm, XS-opvolger ondersteunt 5G’

iPhone 2019 antenne

Apple brengt in 2020 voor het eerst drie iPhones uit met allen een oled-scherm. Bovendien ondersteunen de 2020-opvolgers van de iPhone XS en XS Max 5G-internet. De iPhone XR 2020 behoudt zijn schermgrootte van 6,1 inch. Wel krijgt dit goedkopere model dat jaar voor het eerst een oled-scherm. De schermgroottes liggen nog verder uit elkaar doordat de XS- en XS Max-opvolgers wel respectievelijk kleiner en groter worden. Deze twee toptoestellen zouden bovendien de eerste 5G-iPhones worden, terwijl de XR-opvolger nog op 4G blijft steken.

→ Lees verder over de iPhone 2020-schermen

‘Nieuwe tvOS 13-bèta voegt picture-in-picture modus toe’

tvOS 13 officieel

Apple maakt picture-in-picture multitasking mogelijk in de nieuwste bètaversie van tvOS 13. Met deze modus is het mogelijk om een video te verkleinen tot een klein scherm. Terwijl deze doorspeelt, is de rest van het besturingssysteem gewoon te gebruiken en kun je andere apps gebruiken. Tijdens deze picture-in-picture-modus verschijnen ook diverse nieuwe knoppen in het kleine schermpje. Daarmee kun je de video afsluiten, weer op groot scherm weergeven of in een andere hoek van het scherm plaatsen.

→ Lees verder over de tvOS 13 picture-in-picture modus

Bron afbeelding: Ben Geskin (Twitter)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu