Apple stelt Craig Federighi aan als leider van Siri

Rutger Otto
2 september 2017, 10:02
2 min leestijd
Apple stelt Craig Federighi aan als leider van Siri

Craig Federighi was binnen Apple altijd verantwoordelijk voor de software. Nu neemt hij het stokje over van Eddy Cue als hoofd van Siri.

Nieuwe Siri-topman

Apple heeft wat gewisseld in de topposities binnen het bedrijf. Cue maakt plaats voor Federighi, die van spraakassistent Siri een groter succes moet gaan maken. Federighi gaat er voor zorgen dat de stembediening dieper in de apparaten van Apple wordt geïntegreerd.

De concurrentie voor Siri wordt steeds zwaarder, nu de concurrentie (zoals Alphabet en Amazon) hun eigen spraakbesturingen steeds beter in de markt weten te zetten. Daar heeft Apple last van, schreef The Wall Street Journal in juni. Dat komt met name omdat de concurrentie hun spraakassistenten openstellen voor derden, zodat ze in apps van anderen gebruikt kunnen worden. Siri is nog steeds een vrij gesloten platform. In december verschijnt de HomePod van Apple in enkele landen (niet in Nederland). Deze slimme speaker werkt eveneens met Siri.

De veranderingen van topposities binnen Apple werden vrijdag doorgevoerd op de Apple-site. Een woordvoerder van Apple heeft bevestigd dat de titels zijn verwisseld, maar heeft verder geen commentaar. Naast Siri blijft Federighi ook de ontwikkeling van iOS en macOS overzien.

iOS 11 siri

Cue op diensten en video

Maar wat gaat Eddy Cue doen? De topman had al een flinke portefeuille met de leiding over de iTunes Store, Apple Music, Apple Pay, Apple Maps en iCloud. Met deze internetdiensten blijft hij bezig. Wel zal Cue zich meer gaan focussen op de videostrategie van Apple.

Enkele weken geleden schreef The Wall Street Journal dat Apple een budget van een miljard dollar heeft vrijgemaakt om het komende jaar originele tv-content te produceren en aan te kopen. Zo zou Apple met diensten als Netflix willen concurreren. Op dit moment heeft Apple slechts een teen in het water wat betreft videostreaming. Zo biedt het enkele documentaires en series als Planet of the Apps en Carpool Karaoke aan via Apple Music.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: WSJ
Categorie: Apple
Spotlight: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's