Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

‘Nieuwe renders geven nauwkeurig beeld van de iPhone 14 Pro’

Mike Peek
25 mei 2022, 19:05
2 min leestijd
‘Nieuwe renders geven nauwkeurig beeld van de iPhone 14 Pro’

Er zijn verse renders verschenen van de iPhone 14 Pro. De afbeeldingen bevestigen vooral wat we al wisten. Toch geven ze het meest nauwkeurige beeld van Apples nieuwe smartphone tot nu toe.

Lees verder na de advertentie.

Renders tonen iPhone 14 Pro in al zijn glorie

De bekende lekker Jon Prosser heeft in zijn YouTube-show FrontPageTech nieuwe renders gedeeld van de iPhone 14 Pro. De afbeeldingen zijn gebaseerd op de laatste geruchten en laten zien dat Apples vlaggenschip behoorlijk op de schop gaat. Ook komt er een nieuwe Paarse variant.

De grootste verandering is het verdwijnen van de notch. In plaats daarvan verwerkt Apple de techniek voor Face ID en de frontcamera in twee gaatjes. Dat geeft de iPhone opnieuw een ontwerp dat duidelijk verschilt van de concurrentie. Met een beetje fantasie vormen de inkepingen samen bovendien de letter i, die natuurlijk voor iPhone staat. Daarnaast zijn de schermranden iets dunner dan die van de iPhone 13 Pro.

Verder lijkt de smartphone wat dikker te worden. Mogelijk stopt Apple een grotere accu in het toestel. Gecombineerd met een zuinigere chip moet de iPhone 14 Pro daardoor een nóg betere batterijduur krijgen.

Op de achterkant zien we dat het camera-eiland wederom gaat groeien. De iPhone 14 Pro en 14 Pro Max krijgen vermoedelijk een nieuwe 48 megapixel-camera met een veel grotere sensor. Daardoor maak je scherpere foto’s, ook bij weinig licht, en wordt 8K-video mogelijk. De hoeken van het scherm hebben een iets andere ronding om aan te sluiten bij de lenzen.

Dit weten we al over de iPhone 14

De iPhone 14 Pro krijgt wederom een 6,1 inch-scherm, al is het wel marginaal groter dan dat van de 13 Pro. De iPhone 14 Pro Max beschikt over een 6,7 inch-display. Beide smartphones worden duurder dan hun voorgangers en draaien op een snellere A16-chip.

Dat laatste geldt waarschijnlijk niet voor de gewone iPhone 14 en het nieuwe iPhone 14 Max-model. Deze toestellen krijgen naar verluidt de A15-chip die al in de iPhone 13 zit. Ook behouden de instappers hun beroemde notch.

Wil je op de hoogte blijven van al het laatste iPhone-nieuws? Check dan regelmatig de iPhoned-website. Meld je ook aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte!

Lees het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Pro
Apple iPhone 14 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen