Apple werkt aan nieuwe Remote-app met Siri-functies

Wouter Nijsen
9 december 2015, 16:25
1 min leestijd
Apple werkt aan nieuwe Remote-app met Siri-functies

Apple ontwikkelt momenteel een Remote-app met functies die we kennen van de Siri Remote, die standaard met de vierde generatie Apple TV wordt geleverd.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Remote-app van Apple

Dat vertelt Apple-topman Eddy Cue aan BuzzFeed. Cue bevestigt dat de app momenteel in ontwikkeling is en dat het bedrijf uit Cupertino de app in de eerste helft van 2016 wil uitbrengen. De applicatie krijgt functies van de Siri Remote, waarmee gebruikers van de Apple TV 4 hun stem kunnen gebruiken om het apparaat te bedienen. Dat kan momenteel nog niet in het Nederlands, al biedt Siri op iOS al wel een tijdje ondersteuning voor onze taal. Wanneer Siri ook op de Apple TV in het Nederlands gaat werken, is onduidelijk.

siri remote

In principe ben je door een nieuwe Remote-app niet meer verbonden aan de Siri Remote, al is het nog onduidelijk welke functies precies worden overgezet naar de applicatie. Gisteravond werd het door de release van iOS 9.2 en tvOS 9.1 overigens mogelijk om de huidige Remote-app te gebruiken met de vierde generatie Apple TV.

De Siri Remote

Naast een speciale Siri-knop beschikt de vernieuwde afstandsbediening van de Apple TV ook over een glazen touchpad en diverse bewegingssensoren. Het aanraakgevoelige vlak gebruik je om de interface te bedienen, terwijl de bewegingssensoren ervoor zorgen dat je games kunt besturen.

Zoals je in onze Apple TV 4 review kunt lezen, werkt de Siri Remote goed maar is het lastig dat de Nederlandse taal nog niet wordt ondersteund. De afstandsbediening heeft verder de gebruikelijke volume-, home- en play/pauze-knop en wordt opgeladen middels de Lightning-aansluiting aan de onderkant.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: BuzzFeed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu