Nieuwe patenten van Apple:
Redactie

Veel van de patenten van Apple zien we niet terug in de software of hardware die volgt, toch worden sommige patenten wel degelijk gebruikt in nieuwe producten of software. Onlangs heeft Apple weer een aantal interessante patenten aangevraagd waaronder het anders reageren naar mate je andere vingers gebruikt.

Vinger gevoeligheid

In een van de patenten staat beschreven dat er voor verschillende vingers, bijvoorbeeld de duim en de wijsvinger, verschillende functies kunnen worden uitgevoerd op de iPhone. Zo zou je als je op een icon drukt met je wijsvinger een andere functie kunnen uitvoeren dan dat je met je duim op hetzelfde icon zou drukken.

Feedback na aanraken scherm

In het tweede patent staat iets beschreven wat de iPhone nog miste: Feedback na het indrukken van toetsen op bijvoorbeeld het toetsenbord. Nu hoor je als je op het toetsenbord drukt enkel een geluidje, in de toekomst zou dit wel eens aangevuld kunnen worden met een soort trilling.

Karaoke met ‘zangjuf’

Ook heeft Apple een patent aangevraagd voor Karaoke op de iPhone. De tekst zou, zoals je hieronder ziet, op het scherm voorbij moeten komen. Niets bijzonders zou je denken, maar toch is ook dit patent heel bijzonder: De karaoke functie bevat een soort zangjuf die aangeeft of je op de goede toonhoogte zingt.

<br />

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.