De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apple werkt aan een nieuwe en verbeterde Muziek-app voor Mac

Piet-Jan Lentjes
17 december 2021, 11:47
2 min leestijd
Apple werkt aan een nieuwe en verbeterde Muziek-app voor Mac

Luister je regelmatig naar muziek op je Mac? Mooi, want dan is er goed nieuws. Apple werkt aan een nieuwe versie van de Muziek-app op je Mac. Wat er precies gaat veranderen vertellen we je hier!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe muziek-app voor Mac

Misschien heb je het al gemerkt dat de Muziek-app op de Mac soms niet altijd even snel aanvoelt. Daar komt binnenkort verandering in, want Apple werkt aan een nieuwe versie van de Muziek-app op de Mac.

Muziek app mac

Dat de Muziek-app niet altijd even vlot is, komt omdat de huidige app nog steeds gedeeltelijk gebaseerd is op het oude iTunes. Toen Apple in 2019 MacOS Catalina uitbracht werd de iTunes-app vervangen door de huidige Muziek-app. Hoewel het uiterlijk van de app behoorlijk op de schop ging, bleef er onder de motorkap stiekem nog veel hetzelfde.

Muziek-app voor Mac: van webcontent naar native

De Muziek-app maakt namelijk (net zoals iTunes) nog steeds gebruik van webcontent. Nu is het het gebruik van webcontent niet meteen een probleem, maar dit maakt de app vaak wel minder vlot. Dit merk je bijvoorbeeld bij het zoeken naar muziek. De zoekresultaten zijn eigenlijk een soort webpagina’s die in de app worden geladen. In de beta van macOS Monterey 12.2 komt daar nu verandering in, want de webcontent in de Muziek-app wordt flink onder handen genomen.

macOS 10.15 Muziek-app

De nieuwe app maakt gebruikt van JET. Deze techniek is door Apple bedacht om webcontent om te zetten naar native apps. Een native app is speciaal gemaakt voor (in dit geval) het macOS-platform. Hierdoor zal de Muziek-app op je Mac straks een stuk sneller aanvoelen. Dat ga je vooral merken bij het zoeken naar nieuwe muziek en het wisselen tussen verschillende onderdelen in de app.

Wanneer is macOS Monterey 12.2 beschikbaar?

Daar kunnen we kort over zijn: dat gaat nog eventjes duren. Apple heeft onlangs MacOS Monterey 12.1 uitgebracht en is eigenlijk net pas begonnen aan de beta van macOS Monterey 12.2. Aan een kant ook wel mooi, want dan komen er binnenkort waarschijnlijk nog veel meer vernieuwingen aan het licht. Hopelijk kun je dan in het begin van 2022 eindelijk zelf aan de slag met Monterey 12.2 en de nieuwe Muziek-app voor Mac!

Meer nieuws over MacOS Monterey

Bron: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen