Plannen voor nieuwe Apple-muis en -toetsenbord duiken op

16 augustus 2015, 11:15
2 min leestijd
Plannen voor nieuwe Apple-muis en -toetsenbord duiken op

Over een tijdje krijgen het toetsenbord en de Magic Mouse van Apple eindelijk een update. Er zijn documenten opgedoken die dat bevestigen.

Lees verder na de advertentie.

Zuinige Apple-accessoires

Apple had ons misschien willen verrassen, maar de documenten die bij de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) zijn opgedoken verklappen het stiekem al. Er komen nieuwe accessoires voor de Mac, namelijk een nieuwe draadloze muis en toetsenbord. Het gaat hier om opvolgers van het huidige Apple Wireless Keyboard en de Magic Mouse. Ze zijn ook aan vervanging toe, want het toetsenbord is al vier jaar oud en de muis zelfs bijna zes jaar.

De grootste verbetering in de accessoires zal de overstap van Bluetooth 2.1 naar Bluetooth 4.2 zijn. Dat heeft tot gevolg dat je waarschijnlijk veel langer met één batterijlading kan doen. Ook moet dankzij de update een stabielere verbinding mogelijk zijn tussen de apparaten en je Mac(Book). Verder zullen gebruikers blij zijn dat losse AA-batterijen straks overbodig worden in de accessoires. Zowel de Magic Mouse als het toetsenbord moeten voorzien worden van accu’s die je op kunt laden. Bij het toetsenbord zal de batterij-cilinder aan de achterkant waarschijnlijk verdwijnen, maar hoe hij er precies uit komt te zien is op de tekeningen lastig af te lezen.

magic mouse 2 k

Magic Mouse 2 en nieuw toetsenbord

De opvolger van de muis gaat simpelweg Magic Mouse 2 heten. Voor het toetsenbord is nog geen naam bedacht, maar het huidige toetsenbord heeft ook geen speciale naam (Apple Wireless Keyboard). Waarschijnlijk zal hij gewoon zo blijven heten, maar worden vervangen door een nieuwer model.

Uit de documenten van de FCC blijkt dat er al testen zijn uitgevoerd met pre-productiemodellen. Dat betekent dat zowel de muis als het toetsenbord snel op de markt kunnen komen. Wanneer dat gebeurt, is niet duidelijk, waarschijnlijk rond september, als Apple de iPhone 6S en iPhone 6S Plus presenteert. De huidige Magic Mouse en het toetsenbord kosten allebei 79 euro, de prijzen van de nieuwe accessoires zijn niet bekend.

Lees het laatste Apple-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu