Tim Cook hint naar nieuwe Macs in mail aan bezorgde klant

Rutger Otto
11 september 2016, 10:10
2 min leestijd
Tim Cook hint naar nieuwe Macs in mail aan bezorgde klant

Het is alweer een tijd geleden dat Apple nieuwe Macs heeft gepresenteerd. Mogelijk horen we daar in oktober meer over, maar Tim Cook stelt alvast een klant terug met een persoonlijke mail.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Macs

Apple heeft dit jaar nog niets laten weten over nieuwe Macs. De laatste keer dat de MacBook Pro werd vernieuwd, is al anderhalf jaar geleden. De MacBook Air heeft nog langer geen nieuwe versie (met Retinascherm) gekregen. Een lezer van MacRumors besloot Apple te mailen. In de onderwerpregel schreef hij: “Stoppen jullie met de Mac?”

De mailer kreeg antwoord van Tim Cook zelf. Tenminste, daar gaat MacRumors van uit. “Hoewel we de authenticiteit van de email niet 100 procent kunnen garanderen, lijkt de mail op basis van de headers inderdaad van Apple’s servers vandaan te komen”, schrijft de website. Zo nu en dan mailen topmensen van Apple naar klanten, maar hoewel deze mail door ‘Tim’ is ondertekend, kan hij ook verstuurd zijn door iemand van PR. Hoe dan ook, het mailtje is kort maar duidelijk. “Ik hou van de Mac en we zijn er heel trouw aan”, schrijft Cook. “Houd het in de gaten.”

Apple patenten

Vernieuwde MacBooks

Dat de Mac en MacBook nieuwe versies krijgen, is onvermijdelijk. De vraag is wanneer Apple de nieuwe computers presenteert. Verschillende geruchten gaan dat Apple volgende maand nieuwe Macs presenteert. De MacBook Pro en MacBook Air zouden voorzien worden van USB-C, net als de 12-inch MacBook die al een tijdje op de markt is. De MacBook Pro zou dunner worden en mogelijk een oled-scherm boven het toetsenbord krijgen die werkt met touch. Verder zou de laptop een vingerafdrukscanner krijgen om mee in te loggen.

Event

Het is onduidelijk of Apple een speciaal evenement inlast om de nieuwe Macs te introduceren, of dat de apparaten gewoon vernieuwd worden in de Apple Store. De iPads werden overigens gelijktijdig met de iPhone 7-aankondiging al stiekem geüpdatet. Zo kun je ze nu kopen in grotere opslagformaten.

Lees meer over de Mac

Bron: MacRumors
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen