Nieuwe Macbook Pro’s: Thunderbolt ook voor iDevices?
Redactie

Apple heeft zojuist een nieuwe serie Macbook Pro’s in de online Apple Store gezet. Deze Macbooks lijken erg qua uiterlijk erg op hun voorgangers, maar de technische specificaties zijn uiteraard verbeterd. Daarnaast is er een nieuwe port aan de laptop toegevoegd: Thunderbolt. Deze nieuwe port kan erg interessant gaan worden voor iOS-gebruikers.

Super snel synchroniseren

Misschien gaat Apple in de toekomst een Thunderbolt kabel uitbrengen voor iOS-apparaten en iPods. Hierdoor kan het mogelijk worden om deze apparaten binnen enkele seconden te synchroniseren met iTunes. Op dit moment is USB namelijk de snelheidsbeperkende factor. Synchroniseren kan door het gebruik van Thunderbolt tot wel 20 keer sneller gaan.

Optioneel

De komende tijd zullen er steeds meer computers op de markt komen met een Thunderbolt-port. De kans is echter groot dat het nog jaren zal duren voordat ‘iedereen’ zo’n port in zijn computer heeft zitten. De Thunderbolt kabel voor de iPhone zal, als deze ooit zal verschijnen, waarschijnlijk los aangeschaft moeten worden in de winkel. Apple zal namelijk geen klanten willen mislopen door technische beperkingen.

De nieuwe Macbooks zijn te vinden in de Online Apple Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Lambadopoulos

    Wat een onzin.
    Niet USB maar de implementatie en complexiteit van de iTunes sync met SQLite is de flessenhals. Dus Thunderbolt maar raak, dat helpt niets !

  • Jan van Kampen

    Dat is niet waar. Misschien is het synchroniseren ‘binnen enkele seconden’ iets te overdreven, maar usb is op dit moment echt een snelheidsbeperker.

    Als je bijvoorbeeld 5 films op je iPhone wilt zetten, is de synchronisatie hoofdzakelijk bestandsoverdracht. Stel dat dit 7GB is, dan kan dat met Thunderbolt een stuk sneller overgezet worden dan met usb als Apple deze techniek naar iOS-apparaten gaat brengen.