‘Nieuwe MacBooks komen volgende week direct op de markt’

Rutger Otto
23 oktober 2016, 13:31
2 min leestijd
‘Nieuwe MacBooks komen volgende week direct op de markt’

Het ‘Hello Again’-event van Apple vindt op 27 oktober plaats en staat in het teken van nieuwe Mac-computers. De MacBooks zouden meteen te koop zijn, maar de iMac en nieuwe 5K Display hebben meer tijd nodig.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe MacBook Pro met Magic Toolbar

Dat schrijft de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. Het belangrijkste van het evenement is volgens hem de nieuwe MacBook Pro, die er in 13-inch en 15-inch komt. Als we de geruchten mogen geloven, krijgen de apparaten een OLED-balk boven het toetsenbord genaamd Magic Toolbar. Hiermee worden de functietoetsen vervangen en kunnen gebruikers mogelijk zelf hun toetsen en widgets weergeven.

Ook zullen deze MacBooks waarschijnlijk een vingerafdrukscaner krijgen, usb-c, Thunderbolt 3 en het nieuwe toetsenbord-ontwerp dat vorig jaar in de 12-inch MacBook werd geïntroduceerd. Verder zou de MacBook Pro volgens Kuo voorzien worden van Intels Skylake processor, een efficiënter scherm en de keuzemogelijkheid voor meer opslag.

Magic Toolbar

MacBook Air

Naast de MacBook Pro komt er ook een nieuwe ’13-inch MacBook’, zegt Kuo. Het gaat hier waarschijnlijk om een vernieuwde MacBook Air. Onduidelijk is wat er precies nieuw wordt aan het model, maar hij krijgt mogelijk wel usb-c-poorten zoals de 12-inch MacBook heeft. Gebruikers vragen al jaren om een scherm voor de Air in hogere resolutie, de vraag is of Apple hem dit jaar zal presenteren

iMacs en schermen

Andere geruchten zijn dat Apple aan updates werkt van de iMac-modellen. Deze computers zouden krachtigere graphics kunnen ondersteunen en uitkomen in 21,5-inch en 27-ich modellen. Verder komt het bedrijf uit Cupertino waarschijnlijk met nieuwe 5K Displays. Deze iMacs en beeldschermen zijn volgens Kuo niet meteen volgende week te koop, maar komen in de eerste helft van 2017 op de markt.

Het Hello Again-event is aanstaande donderdag te zien. Op iPhoned houden we je uiteraard op de hoogte van alle aankondigingen en ontwikkelingen.

Lees meer over de MacBook Pro

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen