‘Nieuwe MacBooks komen eind oktober, 11 inch-MacBook Air verdwijnt’

Lars Paijmans
18 oktober 2016, 9:22
2 min leestijd
‘Nieuwe MacBooks komen eind oktober, 11 inch-MacBook Air verdwijnt’

We nemen het je niet kwalijk als je de hoop op nieuwe MacBooks al voorzichtig opgegeven had. Mac Otakara belooft ons echter vandaag dat de nieuwe MacBook Pro en MacBook Air nog steeds op de planning staan voor eind oktober.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe MacBooks 2016 komen eind oktober’

De website sprak met een ‘betrouwbare Chinese leverancier’ die meer weet over de releasedatum en de verschillende types van de MacBooks. Volgens de bron wordt de gloednieuwe MacBook Pro 2016 deze maand verscheept, in een 13- en 15-inch formaat. De nieuwe MacBook Pro zal alle bestaande varianten vervangen.

Nieuwe MacBooks 2016

Daarnaast zal er ook een nieuwe MacBook Air worden onthuld, al zal deze alleen als 13 inch-variant verschijnen. Deze is uitgerust met een USB C-poort en ondersteuning voor Thunderbolt 3. Eerdere uitgelekte info over de MacBook Pro sprak over vier USB C-poorten en geen SD-kaart slot, HDMI-poort, USB-A en MagSafe meer. De grote vernieuwing van de Pro is een OLED-touchscreenbalk die zich aanpast aan de programma’s die je gebruikt. Dit zorgt ook voor een nieuw design, daarnaast geeft Apple de MacBook Pro ook verschillende kleuren, die aansluiten bij die van de iPhone 7.

Krijgen we een Apple event of persbericht?

Mac Otakara is de zoveelste website die beweert dat Apple de nieuwe MacBooks over een paar weken aan de wereld toont. De tijd begint echter wel te dringen als Apple daadwerkelijk een speciaal event wil organiseren. Doorgaans worden de uitnodigingen hiervoor tien dagen van te voren verstuurd, wat betekent dat Apple ze vanavond zou kunnen verzenden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat Apple de nieuwe MacBooks met een persbericht en trailer uit de doeken doet. Omdat de veranderingen voor de MacBook Pro echter zo groot zijn, schatten we de kans groter in dat Apple er een speciale presentatie aan wijdt. Wij houden de persberichten vanavond dus nauwlettend in de gaten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen