‘Nieuwe scharnieren maken MacBooks in 2016 dunner dan ooit’

Lars Paijmans
15 april 2016, 16:52
1 min leestijd
‘Nieuwe scharnieren maken MacBooks in 2016 dunner dan ooit’

Tijdens het maart-evenement nam Apple het woord ‘MacBook’ niet in de mond, maar daar komt later dit jaar ongetwijfeld verandering in. Nieuwe geruchten wijzen op een gloednieuw scharniersysteem, die Apples laptops dunner dan ooit maakt. We moeten er alleen nog wel even op wachten.

Digitimes, doorgaans een betrouwbare bron als het op Apple-geruchten aankomt, schrijft vandaag dat we deze laptops met nieuwe MacBook-scharnieren pas in de tweede helft van 2016 hoeven te verwachten. Onlangs werden er nog aanwijzingen in de code van OS X gevonden die een onaangekondigde 12 inch-MacBook bevatte.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe MacBook-scharnieren

Volgens Digitimes krijgen de 13- en 15-inch modellen van de MacBooks dit jaar een nieuwe scharniertechniek, die ontwikkeld zouden worden door Amphenol. Dit bedrijf maakt momenteel onderdelen voor de Surface-tablets van Microsoft, die opvallend genoeg ook van speciale scharnieren gebruik maken.

nieuwe macbook-scharnieren

De techniek die voor de productie van deze scharnieren gebruikt wordt, levert kleinere en meer verfijnde onderdelen op dan voorheen mogelijk was. Door deze techniek ook op de scharnieren van de MacBook toe te passen, is voor de fabrikant mogelijk om de laptops nog dunner te maken dan ze nu al zijn.

De geruchten rondom een vernieuwde MacBook-lineup nemen de afgelopen weken gestaag toe, al is de grote vraag natuurlijk wanneer we deze nieuwe laptops te zien krijgen. De kans is dat Apple ontwikkelaarsconferentie WWDC gebruikt om de MacBooks uit de doeken te doen. Naast het aangepaste, dunnere design wordt verwacht dat deze MacBooks ook uitgerust zijn met meerdere usb-c-poorten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu