‘Apple plant een nieuwe 15-inch MacBook Pro voor juni’

Rutger Otto
17 mei 2015, 11:26
2 min leestijd
‘Apple plant een nieuwe 15-inch MacBook Pro voor juni’

De kans bestaat dat we tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni niet alleen iOS 9 zullen zien, maar ook een nieuwe MacBook Pro.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe MacBook Pro

Het lijkt erop dat Apple de 15-inch modellen van de MacBook Pro stopzet om zich klaar te maken op de introductie van nieuwe versies. In tegenstelling tot de MacBook Pro’s met 13-inch schermen, heeft de 15-inch notebook nog geen Force Touch trackpads. Ook de nieuwste Intel-processoren ontbreken nog. Een update lijkt dus logisch.

Partijen naast Apple die de 15-inch MacBook Pro leveren, hebben (in Amerika althans) bijna geen voorraden meer. De online winkel B&H, wat een officieel Apple-verkooppunt is, heeft bekendgemaakt dat de huidige lijn van 15-inch MacBook Pro’s niet wordt doorgezet: ‘discontinued’. Met andere woorden, deze notebook zal straks niet meer te koop zijn. Apple maakt zich op voor een nieuw model. In de online Store van Apple loopt de levertijd op naar weken. In Nederland is het goedkoopste 15-inch model overigens nog wel snel verkrijgbaar.

Het is echter de vraag of je niet beter kunt wachten. De WWDC vindt plaats van 8 tot en met 12 juni en naar verwachting wordt de nieuwe MacBook Pro daar aangekondigd. Het huidige model is een jaar oud, maar kan niet meer meekomen met de 13-inch versie. Waarschijnlijk zal de update dus weinig verrassing zijn en blijft het bij een betere processor en Force Touch. Was je van plan een 15-inch Pro te kopen, dan is het aan te raden om in elk geval even de WWDC af te wachten.

MacBook Pro

iOS 9 en een nieuwe OS X

De WWDC is een ontwikkelaarsconferentie en zal naar verwachting voor een groot deel in het teken staan van iOS 9. Waarschijnlijk zullen er geen grote veranderingen worden doorgevoerd, maar ligt de focus meer op stabiliteit. Ook wordt traditiegetrouw de nieuwe versie van OS X aangekondigd. In lijn der verwachting ligt dat we tijdens de WWDC ook meer te weten komen over HomeKit, CarPlay en de nieuwe muziekdienst van Apple.

Lees meer over de MacBook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu