Nieuwe MacBook Pro’s op komst met één geweldige nieuwe functie

Maurice Snijders
6 oktober 2023, 8:34
2 min leestijd
Nieuwe MacBook Pro’s op komst met één geweldige nieuwe functie

Ook al komt er dit jaar geen Apple-event meer, volgens een nieuw gerucht gaat Apple wel nog nieuwe producten aankondigen, waaronder nieuwe MacBook Pro’s!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe MacBook Pro’s op komst

Hoewel we niet denken dat er dit jaar nog MacBooks verschijnen met de M3-chip, komen er volgens een nieuw gerucht waarschijnlijk wel nog MacBooks met een nieuw scherm. Het zou gaan om 14-inch and 16-inch MacBook Pro’s met mini-LED displays.

Het gerucht komt uit een bericht van DigiTimes, waar het volgende in staat: “We verwachten dat Apple in het vierde kwartaal van 2023 nieuwe modellen van 14- en 16-inch MacBook Pro-apparaten zal leveren met mini-LED achtergrondverlichting die de helderheid van het scherm met 10 procent kan verhogen ten opzichte van de eerste generatie”.

nieuwe macbooks

Dat lijkt niet heel bijzonder. Het zit hem dan ook niet in een hogere helderheid, maar in een lager energieverbruik. “De komende MacBook Pro’s hebben mini-LED’s die 10% helderder zijn dan de vorige met hetzelfde aantal. Deze helderheidsverbetering is niet bedoeld om de beeldkwaliteit te verbeteren, maar om stroom te besparen en de batterijduur te verbeteren.”

Mini-LED in plaats van OLED

MacRumors ontving eerder deze week informatie die aangeeft dat Apple deze maand begint met het accepteren van een aantal relatief nieuwe Mac-modellen voor inruil. Dat is een aanwijzing dat Apple plannen heeft om binnenkort een nieuw Mac-model uit te brengen. Dit lijkt het gerucht van DigiTimes dus te ondersteunen.

Het bericht van DigiTimes suggereert verder dat de iPad Pro-serie in 2024 zal overschakelen van mini-LED naar hybride OLED, en dat MacBook Pro’s mini-LED blijven gebruiken tot 2026. Reden hiervoor zou het inbrandprobleem zijn, dat meestal gepaard gaat met OLED-schermen. Dat is voor laptops een groter probleem omdat die doorgaans langer aan staan.

Betrouwbaarheid van DigiTimes

De claims van DigiTimes zijn zeker niet uitgesloten, maar er zijn ook redenen om te twijfelen aan het bericht. Apple heeft de 14-inch en 16-inch MacBook Pro in januari voorzien van M2 Pro en M2 Max chips, en de meeste andere geruchten wijzen erop dat er pas volgend jaar vernieuwde modellen komen.

DigiTimes verkrijgt zijn informatie van leveranciers die onderdelen voor iPhones en andere Apple-producten maken. Die bronnen leveren vaak betrouwbare informatie, maar de site heeft een minder goede reputatie als het gaat om het interpreteren van die informatie, zeker als het gaat om release-data. Het is vaak het beste om bij informatie van de site een beetje sceptisch te blijven, vooral als het gaat om geruchten.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2023
Apple MacBook Pro 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu