‘Nieuwe 16 inch-MacBook Pro duikt op in macOS Catalina-testversie’

Michel van 't Klaphek
18 oktober 2019, 20:14
2 min leestijd
‘Nieuwe 16 inch-MacBook Pro duikt op in macOS Catalina-testversie’

Het wemelt al maanden van de geruchten dat Apple stiekem werkt aan een nieuwe MacBook Pro met 16 inch-beeldscherm. Qua design lijkt er weinig te veranderen. Wel heeft de laptop dunnere schermranden.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe MacBook Pro duikt op in macOS Catalina-bèta

Dat schrijft MacGeneration. De Franse website is de broncode van de eerste macOS 10.15.1-testversie (Catalina) ingedoken en kwam een mysterieus icoontje tegen. Volgens de Franse website gaat het hier om de nog onaangekondigde 16 inch-MacBook Pro, maar niet iedereen is overtuigd.

Meerdere Twitteraars menen dat het om de huidige MacBook Pro gaat, maar is het icoontje in een frisse jas gestoken. De Franse website heeft echter wel een verwijzing naar modelnummer “MacBookPro16,1” gevonden, een referentie die weinig aan de verbeelding overlaat. Even later werd deze ontdekking bevestigd door MacRumors, dat een betrouwbaardere reputatie dan MacGenerations heeft.

Nieuwe MacBook Pro 2019

Oftewel, het is nog onduidelijk of het hier om de nieuwe MacBook Pro gaat, of om het huidige model. Gezien de bevestiging van MacRumors neigen we echter naar de eerste optie. In dat geval lijkt het erop dat de 16 inch-MacBook Pro dunnere schermranden krijgt dan het huidige model. Dat is fijn, want zo heb je naar verhouding meer displayruimte tot je beschikking.

Lees ook: MacBook Pro 2018 review: waardevolle verbeteringen voor een hoofdprijs

Over de 16 inch-MacBook Pro

Verder schrijft MacGenerations dat de nieuwe MacBook Pro straks in twee kleuren uitkomt: Zilver en Spacegrijs. Over de specifieke aansluitingen en verdere specificaties wordt met geen woord gerept. Eerder voorspelde Apple-analist Ming-Chi Kuo al wel dat de krachtige laptop een betere Intel-processor zou krijgen.

Daarnaast wordt gespeculeerd dat de 16 inch-MacBook Pro een ander soort toetsenbord krijgt. Afgelopen jaren werden Apple-laptops uitgerust met een zogenoemd ‘vlinder-keyboard’, maar niet naar wens van iedereen. De toetsenborden vertonen namelijk regelmatig kuren. Zo blijven sommige toetsen ‘hangen’, of werken ze helemaal niet meer.

Op de hoogte blijven van de nieuwe MacBook Pro? Schrijf je dan in voor de iPhoned-nieuwsbrief, of download onze gratis app!

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen