De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple werkt aan nieuwe MacBook-chip voor ‘Power Nap’-modus’

Rutger Otto
2 februari 2017, 10:36
2 min leestijd
‘Apple werkt aan nieuwe MacBook-chip voor ‘Power Nap’-modus’

De volgende MacBook krijgt mogelijk een nieuwe chip die samenwerkt met de processor van Intel. Die wordt dan ingeschakeld als de slaapfunctie actief is.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe MacBook-chip

Apple werkt volgens verschillende bronnen van Bloomberg aan een nieuwe chip voor toekomstige MacBooks. Deze chip wordt gemaakt door ARM en zou naast de Intel-processors gaan werken. Bronnen zeggen dat de chip vorig jaar in ontwikkeling ging. Hij lijkt op degene die in de nieuwste MacBook Pro zit om de Touch Bar van power te voorzien.

De geüpdatete versie heeft codenaam T310 en vervult verscheidene functies als de computer in slaapstand staat. Die taken neemt de chip dan over van die van Intel. Die zijn namelijk niet zo zuinig als de ARM-variant. De accu van de MacBook moet op die manier langer mee gaan. Tijdens zijn ‘Power Nap’ haalt de MacBook nog wel e-mails op, kunnen updates geïnstalleerd worden en synchroniseert de agenda je afspraken. Voor zwaardere taken blijft de Intel-chip voorlopig in gebruik.

MacBook Pro adapters

Losstaande processor

De ARM-processor die nu in de nieuwe MacBook Pro te vinden is, doet dat allemaal niet. Die is specifiek gericht op de werking van de Touch Bar en de vingerafdrukscanner. Verder staat de chip los van andere onderdelen. Meer specificaties over de chip zijn niet bekend en het is niet duidelijk wanneer hij in de MacBook wordt gebouwd. Mogelijk gebeurt dat later dit jaar in een nieuwe versie van de MacBook Pro.

De MacBook Pro werd vorig jaar vernieuwd. De grootste vernieuwing was de komst van een Touch Bar, een aanraakgevoelig oled-scherm boven het toetsenbord en een vingerafdrukscanner. Ook werd de trackpad twee keer groter dan zijn voorganger en kreeg het model een nieuwe toetsenbord. De meeste aansluitingen verdwenen, daarvoor kwamen usb-c-poorten in de plaats.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen