‘Nieuwe MacBook Air en MacBook Pro vanaf augustus te koop’

Lars Paijmans
8 juni 2016, 16:26
2 min leestijd
‘Nieuwe MacBook Air en MacBook Pro vanaf augustus te koop’

Met de komst van de 12 inch-MacBook leken de dagen van de MacBook Air geteld. Nieuwe geruchten beweren vandaag het tegendeel, en stellen dat Apple deze maand nog een nieuw model aankondigt, samen met de nieuwe MacBook Pro.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe MacBook Air en Pro in augustus in de winkel?

Het Japanse blog Macotakara heeft een betrouwbare Chinese leverancier gesproken die zegt dat Apple druk bezig is met een nieuwe MacBook Air en de nieuwe MacBook Pro. Deze moeten deze maand nog worden aangekondigd en zullen vervolgens in augustus in de winkels liggen.

macbook pro oled-balk

Volgens het gerucht schrapt Apple de 11 inch-MacBook Air en focust het bedrijf zich op de nieuwe 13- en 15 inch apparaten voor augustus. Hoewel Apple dus mogelijk spoedig een nieuwe MacBook Air aankondigt, wil dit nog niet zeggen dat dit een revolutionaire nieuwe versie wordt. Mochten de geruchten kloppen, dan zou dit de eerste 15 inch-MacBook Air zijn.

Tijdens WWDC 2016 zouden er geen nieuwe producten worden aangekondigd, wat natuurlijk erg gek is als Apple een nieuwe Air en Pro in de pijplijn heeft zitten. Wat logischer zou zijn is dat het hier om een kleine verbetering van de MacBook Air gaat, die Apple dus niet eens zou noemen tijdens de WWDC keynote. Al lijkt het ons sterk dat Apple de grondig vernieuwde MacBook Pro ook met een simpel berichtje afdoet.

Net zoals bij de nieuwe 12 inch-MacBook stuurt Apple op de dag van de onthulling simpelweg een persbericht rond met de aankondiging, en heeft het er verder niet meer over. Tijdens deze 12 inch MacBook aankondiging kreeg de MacBook Air eerder dit jaar ook al een kleine upgrade. Zo is het 13 inch-model nu standaard uitgerust met 8GB RAM.

Eind deze maand weten we meer

WWDC 2016 komt steeds dichterbij, en dus zijn we op het moment aangekomen dat geruchten elkaar gaan tegenspreken. Het is daarom lastig om te weten of de bronnen van vandaag het bij het rechte eind hebben, of dat eerdere geruchten de waarheid spreken. Geduldig afwachten lijkt dus het devies, al zouden we wel even wachten tot het einde van de maand als je op het punt staat om een nieuwe MacBook Pro of Air aan te schaffen.

Lees ook: Vooruitblik WWDC 2016: 7 aankondigingen die we verwachten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen