Waarom Apple de nieuwe Mac Pro zo opvallend vroeg aankondigt

Lars Paijmans
7 april 2017, 10:38
1 min leestijd
Waarom Apple de nieuwe Mac Pro zo opvallend vroeg aankondigt

Hoewel de nieuwe Mac Pro deze week aangekondigd werd, zou Apple nog maar net begonnen zijn met het ontwikkelen van het apparaat. ‘Reken dus maar niet op een release in 2018.’

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Mac Pro mogelijk pas in 2019

Apple deed deze week iets wat het bedrijf zelden doet: het speelde open kaart over de ontwikkeling van een nieuwe iMac en Mac Pro. Opvallend, omdat het bedrijf juist bekend staat om het geheimhouden van projecten.

De beslissing om de Mac Pro en iMac zo lang van tevoren aan te kondigen, zou in de afgelopen maanden gemaakt zijn. Dit stelt een anonieme bron tegenover OSNews. De reactie op de MacBook Pro met Touch Bar zou de voornaamste reden zijn geweest.

nieuwe Mac Pro

Na de aankondiging van deze MacBook zag Apple de vraag naar refurbished oude modellen stijgen. Toen daarna de eerste reviews verschenen, steeg de vraag naar opgeknapte oude modellen nog meer. “Deze reactie verraste Apple volledig”, aldus de bron.

Problemen met 5K-display

Tel hier de problemen met het 5K-display van LG bij op en het bedrijf kon haast niet anders dan zelf weer schermen produceren. Ondanks dat LG de problemen uiteindelijk opgelost heeft, brengt Apple toch weer eigenhandig een extern desktop-display uit.

Om MacBook-eigenaren tegemoet te komen, zou Apple zelfs nieuwe versies van de MacBook Pro testen zonder Touch Bar. In plaats van de Touch Bar zouden deze MacBooks nieuwe ‘pro-functies’ krijgen. Apple overweegt zelfs speciale samenwerking met de iPad Pro, die je op deze nieuwe Pro aan zou kunnen sluiten. Ondertussen zou Apple nog maar een paar weken geleden met de ontwikkeling van de modulaire Mac Pro gestart zijn. Een release in 2018 is dus mogelijk, al sluit de bron een begin 2019 release niet uit.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: OSNews
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: Mac Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Mac Pro
Apple Mac Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen