Apple brengt Mac Pro uit in 2019 en gebruikt feedback van professionals

Michel van 't Klaphek
5 april 2018, 19:26
2 min leestijd

Het hoge woord is eruit: Apple brengt de modulaire Mac Pro in 2019 uit. Men heeft een speciale groep van professionele gebruikers, zoals videobewerkers, samengesteld en naar hun feedback geluisterd om de krachtige computer te optimaliseren.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Mac Pro komt uit in 2019

Dat meldt Matthew Panzarino, hoofdredacteur bij TechCrunch, naar aanleiding van een recent bezoek aan de campus van het bedrijf. “We willen transparant en open communiceren met onze achterban en dus laten we weten de Mac Pro in 2019 uitkomt”, zo zegt hardware-eindverantwoordelijke Tom Boger.

Waarschijnlijk spelen ook financiële motieven mee, zo suggereert Panzarino. Aangezien de Mac Pro op zakelijke gebruikers gericht is, hebben bedrijven tijd nodig om budget vrij te maken voor aanschaf. Door het bericht nu naar buiten te brengen, komt men niet in tijdnood.

Mac Pro 2017

Om de Mac Pro zo goed mogelijk te maken, heeft Apple een compleet nieuw team op poten gezet: ‘Pro Workflow’. Deze groep bestaat uit professionele Apple-gebruikers, zoals videobewerkers, animators en muziekproducers, die belast zijn met het testen van nieuwe producten, voordat ze op de markt komen.

Lees ook: Concept: zo kan een modulaire Mac Pro eruitzien

Apple luistert naar feedback professionele gebruikers

In plaats van dat Apple deze groep benadert om naar hun mening te vragen, hebben ze de professionals simpelweg zelf aangenomen. Door de apparatuur te gebruiken zoals zij gewoonlijk zouden doen, komen alle mogelijke knelpunten snel naar boven. De groep test niet alleen de nieuwe Mac Pro, maar ook andere apparaten, waar Apple uiteraard niets over loslaat.

Tijdens het bezoek zag Panzarino met eigen ogen hoe dit team te werk gaat met de nieuwste technieken. Ze koppelden onder meer externe grafische kaarten aan een MacBook Pro, of gebruikten de iPad Pro als invoerapparaat. Ook wordt geëxperimenteerd met het onderweg werken aan projecten op iOS, en bij aankomst op kantoor (of thuis) direct verdergaan op macOS.

modulaire mac pro

Volgens Boger wordt op deze manier het maximale uit apparaten gehaald, en worden problemen ontdekt die standaardtesten niet detecteren. Uiteindelijke doel van Apple is, volgens TechCrunch, om één ecosysteem te creëren. Door alle apparaten optimaal met elkaar te laten samenwerken moet zo de gebruikerservaring verbeteren.

De koers van Apple om producten beter te testen valt in lijn met het nieuws dat iOS 12 gaat focussen op stabiliteit en voorkomen van bugs, in plaats van nieuwe functies. Het is voorlopig nog onduidelijk wanneer we meer over de nieuwe Mac Pro gaan horen. Het is niet aannemelijk dat we tijdens de WWDC 2018, die begin juni plaatsvindt, meer informatie krijgen.

Blijf op de hoogte van de Mac Pro (2019) door onze app te downloaden, of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen