De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Mac mini krijgt na vier jaar een upgrade, MacBook Air een beter scherm’

Lars Paijmans
21 augustus 2018, 8:59
2 min leestijd
‘Mac mini krijgt na vier jaar een upgrade, MacBook Air een beter scherm’

Na het apparaat jarenlang genegeerd te hebben, krijgt de Mac mini binnen nu en een maand een grote upgrade. De kleine computer zal volgens dit gerucht tegelijk met de nieuwe MacBook worden onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Mac Mini dit jaar onthuld

Bloomberg schrijft vandaag dat Apple grote plannen heeft op het gebied van de Mac, door vooral te focussen op populaire apparaten waar het bedrijf al jaren geen of weinig aandacht aan geschonken heeft.

Het meest opvallende is de nieuwe Mac mini, een klein vierkant kastje dat je aansluit op een scherm. Apple richt zich met deze mini op de professionele gebruiker die geen draagbaar apparaat als een MacBook nodig heeft.

nieuwe Mac mini

Omdat de Mac mini niet geleverd wordt met een scherm, toetsenbord of muis, kan de prijs relatief laag blijven. Voor vijfhonderd dollar zou je de nieuwe mini in huis halen, met krachtige specs, een snellere processor en meer intern geheugen. Het is vier jaar geleden dat het apparaat een upgrade kreeg. Toch blijft hij populair, zoals bij mensen met een eigen mediaserver of app-ontwikkelaars.

Nieuwe MacBook Air krijgt beter scherm

De nieuwe 13 inch-MacBook Air hebben we al meerdere malen voorbij zien komen in andere geruchten. De Air krijgt dit jaar eindelijk een Retina-scherm en smallere schermranden, al zal het design verder weinig veranderen. Het schermoppervlak wordt hierdoor naar verhouding groter. Over de resolutie is nog niets bekend. Het nieuwe model wordt goedkoper dan de vorige versie en is daarom gericht op scholieren en studenten.

De huidige MacBook Air is de enige laptop uit het Apple-assortiment zonder hoogwaardig Retina-display, en daarom aan een upgrade toe. Bovendien gaan er al langere tijd geruchten over een nieuwe Air met beter scherm, waardoor dit gerucht aannemelijk is.

Naar verwachting zal Apple zowel de Mac mini als MacBook Air onthullen tijdens een keynote in september. Daar krijgen we ook een nieuwe Apple Watch, iPad Pro met Face ID en drie nieuwe iPhones te zien. Omdat Apple die avond al genoeg te onthullen heeft, bestaat de kans dat het bedrijf alle Mac-gerelateerde aankondigingen bewaart voor een apart event in oktober of november.

→ Lees ook: Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen