‘Nieuwe iPods aanstaande, verschijnen volgende week’

Wouter Nijsen
10 juli 2015, 16:17
1 min leestijd
‘Nieuwe iPods aanstaande, verschijnen volgende week’

Apple lijkt al zeer binnenkort met vernieuwde iPods te komen. Naar verluidt worden er aanstaande dinsdag nieuwe iPods geïntroduceerd.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPods

De Franse website iGen.fr meldt op basis van anonieme bronnen dat Apple ‘rond 14 juli’ met een vernieuwde lijn iPods komt. Hierbij gaat het om de iPod touch, iPod nano en iPod shuffle. De iPod touch zou de grootste update krijgen. Er wordt namelijk gesproken dat het apparaat een 64 bit-processor krijgt, gebaseerd op de A-processoren die we kennen van de iPhone en iPad. Hierdoor wordt de iPod hoogstwaarschijnlijk een stuk sneller.

ipod 2015

Volgens de bron verschijnen er van de iPod nano en shuffle alleen versies in nieuwe kleuren, al lijkt dat nog niet helemaal vast te staan. Een aantal dagen geleden verschenen al onaangekondigde iPods met nieuwe kleuren in iTunes 12.2. Hierbij ging het om een donkerblauwe iPod touch, een goud-achtige iPod nano en felroze iPod shuffle.

Opfrisbeurt

Dat de iPods toe zijn aan een opfrisbeurt staat wel vast. Zo liggen er al een tijdje dezelfde apparaten in de schappen en heeft Apple ze niet van enige vernieuwingen voorzien. Daarbij komt dat de iPod in het algemeen al lang en breed is ingehaald door de iPhone. iPhones kunnen immers hetzelfde en bieden daarnaast nog veel meer.

Toch betekent het niet dat Apple de iPod heeft afgeschreven. Zo wordt de huidige generatie iPod touch nog steeds van iOS-updates voorzien en kan het apparaat straks ook overweg met iOS 9. Dit nieuwe besturingssysteem komt deze herfst voor iedereen beschikbaar.

Het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Bron: iGen.fr
Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's