Nieuwe iPod’s aangekondigd – minimale verschillen
Redactie

Apple heeft vanavond nieuwe iPod’s aangekondigd. Niet alle modellen zijn vernieuwd, de iPod nano en de touch zijn de enige iPod’s die verbeterd zijn. Er is niet veel veranderd aan de, voor Apple, twee belangrijkste iPod’s. Zo is er vooral een verschil in prijs en kleur. De iPod nano heeft nog wel een paar leuke vernieuwingen, maar daar blijft het bij.

 

iPod nano

De iPod nano heeft nu een fitnessmeter ingebouwd. Dit was eerder al mogelijk, maar hiervoor was je gebonden aan een chip van Nike die je onder in je schoen moest plaatsen. Daarnaast heeft Apple 16 verschillende soorten klokjes ingebouwd, waardoor je hem kunt dragen op een armband.

De iPod nano komt in zeven verschillende kleuren en zal in 8- en 16GB verschijnen. Deze kosten respectievelijk $129 en $149.

iPod touch

Het nieuwe aan de iPod touch is dat hij binnenkort in het wit te koop is. Naast een nieuwe kleur is de prijs verlaagd. Voor de 8-, 32- en 64GB iPod touch betaal je nu $199, $299 en $399.

Beide iPod’s zijn vanaf 14 oktober verkrijgbaar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • De iPod touch 64GB was er toch al lang?

 • …en de 16 GB iPod touch is er toch ook al een tijd niet meer?

 • Pat72

  Weet iemand het volgende?:

  > Hoe wordt de nieuwe iPod Touch nu genoemd? De ‘oude’ of huidige Touch wordt aangeduid als iPod Touch 4G, gaat de nieuwe nou iPod Touch 5G heten?

  > In de Touch 4G zit geen GPS ingebouwd, heeft de nieuwe iPod Touch (5G) nu wél een GPS-chip aan boord?

  > Volgens mij (maar dat weet ik niet zeker) heeft de Touch 4G géén ingebouwde microfoon, klopt dat? Als dat zo is, heeft de nieuwe iPod Touch (5G) dan nu wél een microfoon ingebouwd? Dat lijkt mij dan reuze handig(er) met programma’s als SoundHound i.p.v. dat je altijd maar eerst je koptelefoontje-met-microfoon moet inpluggen…

  > Wat zijn de camera-resoluties eigenlijk van de (oude) iPod Touch 4G, achter én voor?

  > En zijn de back- en front-camera’s verbeterd in de nieuwe iPod Touch (5G) ? Hoeveel pixels hebben ze nu?