Apple brengt nieuwe iPod touch uit en verlaagt de prijzen

Rutger Otto
26 juni 2014, 16:12
1 min leestijd
Apple brengt nieuwe iPod touch uit en verlaagt de prijzen

Het lijkt bij Apple tegenwoordig alleen nog maar te draaien om iPhone, iPad en Mac, maar het bedrijf uit Cupertino is hun iPod nog niet vergeten. Sterker: Apple brengt iPod touch uit met 16 GB aan opslagruimte.

Lees verder na de advertentie.

Momenteel ligt de vijfde generatie iPod touch alleen in 32 en 64 GB formaat in de Nederlandse winkels, maar in de Verenigde Staten verscheen vandaag ineens een 16 GB model op de website. Hij is verkrijgbaar in zes kleuren: zwart, zilver, roze, geel, blauw en rood. Laatstgenoemde hoort overigens bij de (RED)-lijn, waarvan een deel van de opbrengsten naar een goed doel gaat.

ipod touch

Nieuw iPod touch

Het nieuwe model van iPod touch kost 199 dollar, waarmee het de goedkoopste iPod touch van zijn generatie is. Aan de achterkant zit een iSight-camera van 5 megapixel. Vorig jaar bracht Apple al een 16 GB versie uit zonder camera die alleen in zwart en wit verkrijgbaar was voor 239 euro. Datzelfde model staat momenteel nog steeds online in de Nederlandse Apple Store, maar is niet beschikbaar.

De nieuwe iPod touch staat eveneens nog niet in de Nederlandse store. Zeer binnenkort zal dat overigens wel het geval zijn. Hoeveel de iPod dan zal gaan kosten is niet bekend, maar je mag er bijna vanuit zijn dat je het dollartekentje door een eurotekentje kan vervangen.

Prijsverlaging andere modellen

Wel zijn de Nederlandse prijzen voor iPod touch met meer opslagruimte alvast gezakt. Zo betaal je nu voor een 32 GB versie 249 euro (was eerst 319 euro) en kost een 64 GB variant nu 299 euro (was eerst 419 euro).

Lees meer iPod touch nieuws

Categorieën: Apple, Devices
Device: iPod Touch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPod Touch
iPod Touch
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's