Nieuwe iPod Touch versus iPhone 4

Redactie
12 september 2010, 22:04
2 min leestijd

Op internet duiken steeds meer filmpjes en foto’s op over de verschillen tussen de iPhone 4 en de nieuwe iPod Touch (vierde generatie). De apparaten lijken in veel opzichten op elkaar. Welke is sneller? We hebben de verschillen voor je op rij gezet.

Lees verder na de advertentie.

iPod Touch versus de iPhone 4

De nieuwe iPod Touch – inmiddels alweer de vierde generatie – die onlangs door Apple is gepresenteerd heeft veel overeenkomsten met de iPhone 4. Zo heeft de nieuwe iPod touch een Retina display, een FaceTime-camera, een 720p videocamera en de Apple A4 chip eveneens de iPhone 4. Apple doet alsof deze features hetzelfde resultaat hebben als op de iPhone 4, maar is dat wel altijd zo?

Retina display en camera

“Het Retina display is nét niet zo goed als dat van de iPhone 4”, aldus de website OMT. Volgens hun zijn de kleur en de kijkhoek van de iPhone 4 nét even iets beter en op dat vlak wint de iPhone 4 dus.

De camera op de achterkant op beide toestellen kan filmen met een framerate van 720p; HD filmen dus. Helaas doet de iPod touch dit weer net niet zo goed als de iPhone. Als je een foto wilt maken is dat verschil ook te merken. De iPhone 4 heeft namelijk een 5 megapixel camera waar de iPod touch het met een magere VGA-camera moet doen.

Snelheid van de iPod Touch versus iPhone 4

In een filmpje van Jon Rettinger is te zien dat de iPod touch en de iPhone 4 erg dicht bij elkaar liggen. In Safari is te zien dat ze webpagina’s even snel laden waarbij de iPod touch zelfs nog even sneller is. Dit is toch op te merken aangezien de iPhone de Apple A4 chip heeft met 512 MB RAM en de iPod touch diezelfde chip met 256 MB RAM. Dit is genoodzaakt aangezien je met de iPhone ook moet bellen.

Categorie: Devices
Devices: iPhone 4, iPod Touch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 4
iPhone 4
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's