De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

‘Apple geeft iPod-lijn opfrisbeurt, betere specs voor iPod touch’

Gijs Ettes
15 juli 2015, 11:26
1 min leestijd
‘Apple geeft iPod-lijn opfrisbeurt, betere specs voor iPod touch’

Geruchten wijzen erop dat we vandaag een opfrisbeurt mogen verwachten voor de iPod-lijn van Apple. De iPod touch, iPod shuffle en iPod nano worden onder meer van nieuwe kleuren voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPod touch, nano en shuffle

Zo is de verwachting dat Apple de kleuren donkerblauw, donkerroze en goud toevoegt. Qua design en functionaliteit zullen de muziekspelers hetzelfde blijven, al verandert er bij de iPod touch het nodige onder de motorkap. Zo krijgt de touch een betere 8 megapixel-camera (het huidige model schiet plaatjes met 5 megapixels) en een vernieuwde 64-bit-processor.

De iPod nano of shuffle zijn onderhuids ongewijzigd

Daarnaast zal de nieuwe iPod touch voorzien zijn van de motion-co-processor die met de iPhone 5S werd geïntroduceerd. Dankzij deze processor kan de muziekspeler straks nauwkeurig je stappen en andere activiteiten meten. Alles wordt overzichtelijk bijgehouden in de ingebouwde Gezondheid-app.

De nieuwe iPod touch zal standaard draaien op iOS 8.4 met Apple Music. Er worden drie versies beschikbaar met 16, 64 of 128GB opslagruimte voor naar verwachting 229, 339 en 429 euro. Over de precieze prijzen en modellen komen we later vandaag waarschijnlijk meer te weten.

Het laatste nieuws over Apple

Hieronder vind je het laatste nieuws over Apple. Check ook ons uitgebreide dossier over de iPod touch.

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPod Touch
Apple iPod Touch

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu