Nieuwe iPhone-worm infecteert ook andere iPhones
Redactie

Er is sinds deze week weer een nieuwe iPhone-worm bekend. Deze worm, die natuurlijk ook weer gebruik maakt van het standaard wachtwoord van de ssh-functie, infecteert via een besmette iPhone ook andere iPhones. De besmette iPhones zoeken regelmatig contact met een server in Litouwen. Dit wijst erop dat er een botnet gecreëerd wordt.

Vorige wormen

Dit is niet de eerste worm die ontdekt is voor de iPhone. De vorige wormen waren echter nog niet zo gevaarlijk als deze worm, want deze toonden enkel waarschuwingen op het scherm. De worm die op dit moment actief is, kan uitgroeien tot een groot probleem voor alle iPhones met een jailbreak. Het is dus belangrijk dat je je wachtwoord van je ssh meteen aanpast.

Alle feiten op een rij

 • Je iPhone kan besmet worden als je een jailbroken iPhone hebt met ssh (standaard wachtwoord).
 • De wormen hebben toegang tot alle bestanden op je iPhone, zelfs je wachtwoorden, telefoonnummers en foto’s.
 • Je verandert je ssh-wachtwoord door de door ons geschreven how-to te volgen.

Bron: Nu.nl

 • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Reden te meer om je iPhone NIET te jailbreaken.

 • Wien

  Mee eens!

 • Joris

  Onzin.. gewoon je wachtwoord even veranderen.. mensen die niet jailbreaken weten gewoon dat ze een dief zijn van hun eigen portemonnee, en zoeken dan ook naar een excuus om het niet te doen.

 • Sander Tamaëla

  Wat een onzin Joris. Omdat jij het geld niet hebt of er niet aan uit wilt geven, steel je maar? Het hele probleem is dat mensen als jij de markt (AppStore) kapot maken. Apple biedt een mooi platform waar zowel de ontwikkelaar als de gebruiker van kunnen profiteren, en jij moet hier zo nodig, voor die paar euro die een gemiddelde app kost, misbruik van maken? Als ik jou was zou ik me kapot schamen! Vooral het feit dat je dat hier en plein public en ogenschijnlijk trots loopt te verkondigen…

 • Jan van Kampen

  @sander @joris
  Het ligt er maar aan hoe je de opmerking van @joris ziet. Ik ben tegen het stelen van applicaties, maar toch vind ik mensen die niet-jailbreaken een dief van hun eigen portemonnee.

  Uit Cydia kan je zoveel leuke dingen halen als SBSettings, Backgrounder, Orbit enz enz, dat je toestel veel meer waard wordt. Als je dus niet jailbreakt, haal je niet alles uit je iPhone, en dat vind ik ook wel een beetje stelen van je zelf.