‘Nieuwe iPhones zullen 13 miljoen keer verkocht worden in september’
Wouter Nijsen

Een marktanalist van Pacific Crest verwacht dat er maar liefst 13 miljoen exemplaren van de iPhone 5C en iPhone 5S over de toonbank vliegen in september.

Dan moet hij echter wel vanaf 20 september in de meeste landen te verkrijgen zijn. Het derde kwartaal van dit jaar eindigt op 30 september. Apple wil voor die dag natuurlijk zoveel mogelijk exemplaren verkopen voor zo goed mogelijke kwartaalcijfers.

nieuwe iPhonesPacific Crest-marktanalist Andy Hargreaves denkt dat Apple weinig moeite zal hebben met het creëren van deze last-minute boost. 13 miljoen verscheepte exemplaren moeten namelijk goed mogelijk zijn volgens hem, in slechts 10 dagen als de iPhone-release op 20 september plaatsvindt.

In totaal zou Apple dit kwartaal dan op 31 miljoen verkochte iPhones uitkomen. Hierbij zijn alle eerdere modellen meegenomen in de resultaten. Om die extra 13 miljoen erbij te krijgen moet Apple dus minstens een miljoen iPhone 5C- en iPhone 5S-exemplaren per dag verkopen, wat enorm indrukwekkend zou zijn. Hargreaves denkt echter dat Apple zijn zaakjes goed genoeg op orde heeft voor een dergelijke vraag naar de nieuwe iPhones.

iPhoned brengt dinsdagavond alles over de nieuwe iPhones

Kom dinsdagavond naar onze site om al het aankomende  iPhone 5C-, iPhone 5S–  en iOS 7-nieuws zo snel mogelijk te lezen. Wij volgen de perspresentatie van Apple namelijk op de voet en doen daar ook live verslag van via ons Twitter-account. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief als je altijd op de hoogte wilt blijven.

Bron: Cult of Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.