‘Nieuwe iPhones minder populair dan iPhone 5’
Gijs Ettes

Volgens onderzoeksbureau Kantar zijn de iPhone verkopen de afgelopen drie maanden gestegen als gevolg van de iPhone 5S en iPhone 5C lancering. De toename is echter minder sterk dan in de periode na de iPhone 5 release.

Nieuwe iPhones minder populair

Nieuwe iPhones minder populairVolgens Kantar is het niet helemaal onverwacht dat nieuwe iPhones minder populair zijn, aangezien significant verbeterde iPhone modellen het traditioneel beter doen dan relatief kleine updates zoals de iPhone 5S en iPhone 4S. In vergelijking met de VS en Japan verkopen de nieuwe iPhones het in Europa niettemin matig. 15,8 procent van de verkochte smartphones betrof een iPhone, terwijl bijna 71 procent op Android draaide.

Overigens meldt Kantar dat de meeste iPhone 5C bezitters rond de 38 jaar zijn en een relatief laag inkomen hebben. iPhone 5S bezitters zijn iets jonger (34) en hebben vanzelfsprekend meer te besteden. De meeste consumenten die een iPhone 5C kopen, switchen van een smartphone met Android. In het geval van de iPhone 5S zijn het voornamelijk consumenten die al eerder een iPhone gebruikten.

Overigens wordt de iPhone 5C kopen steeds aantrekkelijker, aangezien de prijs van het toestel daalt. Je kunt in veel gevallen zonder bijbetaling een iPhone 5C bestellen in combinatie met een abonnement; het toestel krijg je er dan gratis bij. Wil je een iPhone 5C kopen, dan geldt er in combinatie met een abonnement meestal een eenmalige bijbetaling.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.