Waarom de iPhones in 2018 mogelijk geen Touch ID meer krijgen

Wouter Nijsen
13 oktober 2017, 10:14
2 min leestijd
Waarom de iPhones in 2018 mogelijk geen Touch ID meer krijgen

Het lijkt erop dat Apple volgend jaar definitief afscheid neemt van Touch ID. Het bedrijf gaat alle nieuwe iPhones uitrusten met Face ID.

Nieuwe iPhones in 2018

De doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat nieuwe iPhones vanaf volgend jaar geen Touch ID meer hebben, maar volledig overstappen op Face ID voor het ontgrendelen. Volgens de analist krijgen de iPhones in 2018 allemaal een voorkantvullend scherm, zoals de iPhone X, waardoor er geen plek meer is voor de vingerafdrukscanner.

Toch is nog niet zeker of Apple al klaar is om helemaal af te stappen van Touch ID, aangezien topman Craig Federighi onlangs aangaf dat een combinatie van ontgrendelingsopties tot de mogelijkheden behoort is. Ook is het een optie om de vingerafdrukscanner naar de achterkant te verplaatsen, maar het lijkt erop dat Apple dit niet ziet zitten.

Kuo schrijft verder dat Apple met de TrueDepth-camera jaren voorloopt op de concurrentie. Verschillende Android-toestellen bieden gezichtsherkenning, maar de functionaliteit en gebruikerservaring halen het nog niet bij Face ID. De Samsung Galaxy S8 beschikt bijvoorbeeld over een irisscanner, maar die werkt lang niet zo goed als de vingerafdrukscanner achterop het toestel. Wel zou Samsung werken aan een scanner onder het scherm.

Meer over Face ID

De TrueDepth-camera combineert een normale frontcamera met een infraroodcamera, dieptesensor en een projector. Daarmee plaatst de iPhone X 30.000 onzichtbare infrarode puntjes op het gezicht van de gebruiker om een 3d-scan te maken. De A11-chip vergelijkt dit model vervolgens met het geregistreerde gezicht en als er een overeenkomst is, wordt de telefoon ontgrendeld.

Face ID wordt overigens niet alleen voor de ontgrendeling van de iPhone ingezet. De techniek laat de iPhone X ook slimmer omgaan met notificaties. De smartphone ziet wanneer je naar het scherm kijkt en laat vervolgens de volledige inhoud van een notificatie zien. Kijkt iemand anders naar het scherm, dan wordt de melding gedeeltelijk afgeschermd.

Lees het laatste Apple-nieuws

Bron: MacRumors
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's