‘Nieuwe iPhone wordt met verschillende schermformaten uitgebracht’

Wouter Nijsen
9 april 2013, 18:08
1 min leestijd
‘Nieuwe iPhone wordt met verschillende schermformaten uitgebracht’

Apple zou de nieuwe generatie iPhone met minimaal twee verschillende schermformaten op de markt brengen. Dat beweert aan analist op basis van verkregen informatie via de toeleveringsketen van Apple.

Het besluit van Apple is mogelijk gebaseerd op de populariteit van smartphones met grote schermen. Zo verkoopt de Galaxy Note-lijn van Samsung erg goed en is het Zuid-Koreaanse bedrijf zelfs bezig om een smartphonelijn genaamd Galaxy Mega met nog grotere schermen op de markt te brengen.

iPhone met verschillende schermformaten

De informatie komt van Brian White, analist bij Topeka Capital Markets. Hij meldt dat de verkregen informatie duidt op een iPhone met verschillende schermformaten. Apple zou volgens White zelfs nadenken over drie iPhones die allemaal een andere schermgrootte hebben. “Wij denken dat Apple eindelijk snapt dat één schermformaat niet voor iedereen werkt en dat ze de consument de keuze willen geven om hiermee het marktaandeel van de iPhone te vergroten”, aldus White. De grote iPhone met een 5 inch-scherm zou mogelijk de iPhone plus gaan heten.

White verwacht dat Apple zijn nieuwe iPhone in juli gaat introduceren en dat het bedrijf uit Cupertino eveneens een goedkope iPhone gaan lanceren. Met een goedkoper model zou Apple een groot gedeelte van de markt – die op dit moment door Android en verschillende fabrikanten wordt bezet – innemen. De goedkope iPhone zou volgens White onder de 300 dollar moeten gaan kosten. “Een dergelijke prijs verzekert investeerders ervan dat Apple zijn marktaandeel wil vergroten in opkomende landen als China, maar dat het bedrijf tegelijkertijd zijn status en identiteit wil behouden.”

Via: AppleInsider

Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's