‘Zo gaat Apple de nieuwe iPhone waterdicht maken’

Veel Apple-fans wachten al jaren op een waterdichte versie van de iPhone. Jaarlijks gaan geruchten dat het deze keer zo ver is, maar vooralsnog zijn iPhones officieel niet waterdicht. Mogelijk komt hier snel verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wordt de nieuwe iPhone waterdicht?

De iPhone 6S en 6S Plus liggen nog niet zolang in de winkels, maar toch draait de geruchtenmolen voor de iPhone 7 alweer op volle toeren. Ditmaal gaat het niet alleen maar om geruchten. Een patentaanvraag van Apple voor waterdichte poorten voor nog te verschijnen iPhones lijkt de verwachting van een nieuwe waterdichte iPhone te ondersteunen.

nieuwe iphone waterdicht

Volgens het patent wil Apple de alle poorten, de zwakke schakel van smartphones wanneer het aankomt op contact met water, dichten door middel van een rubberen beschermingslaag. Het gaat hierbij niet om de zichtbare, rubberen afsluitklep zoals we die kennen van bijvoorbeeld eerdere Sony-telefoons. Hierbij werden de usb- en koptelefoon-poorten nog afgesloten via rubberen klepjes. Apple lijkt de poorten te willen afsluiten met een interne waterdichte, rubberen mechanisme. Op het moment dat je de Lightning-kabel in de iPhone steekt, zal het rubber aan de kant gaan.

Hoewel Apple het patent hiervoor heeft aangevraagd, is dit nog niet toegekend. Ook hoeft de toekenning van het patent niet per se te betekenen dat de nieuwe iPhone waterdicht wordt. Overigens lieten eerdere tests met de iPhone 6S al zien dat dit toestel in de praktijk bestand is tegen water, al wordt het toestel officieel niet als waterbestendig bestempeld.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.