De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple werkt aan nieuwe videofunctie voor iPhones met dubbele camera’

Lars Paijmans
15 mei 2018, 16:48
1 min leestijd
‘Apple werkt aan nieuwe videofunctie voor iPhones met dubbele camera’

De dubbele cameralens van de nieuwste iPhones is vooral een uitkomst als het op fotografie aankomt. Apple lijkt echter ook hard te werken aan nieuwe videofuncties die de unieke mogelijkheden van deze dubbele lens benutten.

Lees verder na de advertentie.

Apple werkt aan nieuwe iPhone videofuncties voor dubbele lenzen

Onlangs werd er een nieuw Apple-patent goedgekeurd, dat laat zien hoe het bedrijf de mogelijkheden van de videocamera verder wil uitbreiden. Met een nieuwe techniek nemen beide lenzen een eigen video op, die vervolgens in splitscreen op je iPhone-scherm te zien is.

Apple iPhone videofuncties

Daarmee kun je in theorie een afstandsshot en een ingezoomd beeld van iemand tegelijk laten zien, terwijl je in de praktijk maar een iPhone nodig hebt die de situatie filmt. De twee opnames kun je vervolgens los van elkaar bedienen, zodat je bijvoorbeeld een beeld stilzet of verder inzoomt, terwijl de ander gewoon doorgaat met opnemen.

Op de bijgeleverde tekening is een iPhone te zien waarbij het scherm in tweeën opgedeeld is. Mocht deze functie er komen, dan zou dit een nieuwe camerafunctie in de standaard Camera-app kunnen worden, die je net als de Portretstand gemakkelijk activeert door van links naar rechts te vegen.

Hardware of software?

Het patent werd in januari 2018 door Apple ingediend en deze week goedgekeurd. Eind vorig jaar werd al een manier ontdekt waarmee een dubbele lens ook Portretvideo’s kan maken. Mocht Apple dit najaar wederom de camera centraal zetten met de nieuwe 2018 iPhones, dan zou een sterk verbeterde videocamera een logische en veelbelovende functie zijn. In theorie zou een dergelijke functie ook volledig op software kunnen leunen, waardoor ook de huidige iPhones met een dubbele lens ervan kunnen profiteren.

Lees ook: Zo kan de iPhone in de toekomst ook Portretvideo’s maken

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu