Nieuwe iPhone stiekem duurder dan oude model?

Redactie
10 juni 2008, 21:01
1 min leestijd

Steve Jobs presenteerde gisteren Apple’s nieuwe iPhone 3G als dé telefoon met GPS en zakelijke toepassingen voor de prijs van een gewone gsm.

Ook al zegt Steve Jobs dat de nieuwe Apple iPhone goedkoper is dan de huidige, in de VS is het nieuwe model toch veertig dollar duurder dan het originele model. Het aan de 3G gekoppelde abonnement blijkt het bekende addertje onder het gras. Wat is namelijk het geval?

iPhone 3G versus iPhone 1.0

Een oude iPhone van 8 GB kost 399 dollar en werd in de VS verkocht met een abonnement van AT&T. De Apple iPhone 3G met dezelfde capaciteit lijkt met 199 dollar op het eerste zicht de helft goedkoper. Het bijhorende data-abonnement is echter tien dollar per maand duurder. Gespreid over het twee jarige contract komt dat neer op 240 dollar. Een prijsstijging van een slordige 40 dollar ten opzichte van het oude model.

Contract niet te omzeilen?

Apple heeft bij de nieuwe Apple iPhone een aantal maatregelen genomen om het kraken ervan te voorkomen. De Apple apple iphone t-mobile nederlandiPhone is in de VS niet meer online te koop maar enkel via de winkels van Apple en AT&T. Iedere nieuwe iPhone moet ter plekke geactiveerd worden, wat alleen gaat met een contract.

Hoe de abonnementstructuur er in andere landen uit zal zien, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal Apple met de iPhone ook het Amerikaanse zakenmodel exporteren. De iPhone wordt dus mogelijk goedkoop in aanschaf, maar een stuk duurder in gebruik op de langere termijn.

iPhone 3G in Nederland

In Nederland heeft T-Mobile het exclusieve recht verworven om de iPhone te verkopen. Tegen welke prijs dit wonder van techniek in onze winkels verschijnt, is nog niet bekend.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's