Placeholder
Redactie

Steve Jobs presenteerde gisteren Apple’s nieuwe iPhone 3G als dé telefoon met GPS en zakelijke toepassingen voor de prijs van een gewone gsm.

Ook al zegt Steve Jobs dat de nieuwe Apple iPhone goedkoper is dan de huidige, in de VS is het nieuwe model toch veertig dollar duurder dan het originele model. Het aan de 3G gekoppelde abonnement blijkt het bekende addertje onder het gras. Wat is namelijk het geval?

iPhone 3G versus iPhone 1.0

Een oude iPhone van 8 GB kost 399 dollar en werd in de VS verkocht met een abonnement van AT&T. De Apple iPhone 3G met dezelfde capaciteit lijkt met 199 dollar op het eerste zicht de helft goedkoper. Het bijhorende data-abonnement is echter tien dollar per maand duurder. Gespreid over het twee jarige contract komt dat neer op 240 dollar. Een prijsstijging van een slordige 40 dollar ten opzichte van het oude model.

Contract niet te omzeilen?

Apple heeft bij de nieuwe Apple iPhone een aantal maatregelen genomen om het kraken ervan te voorkomen. De Apple apple iphone t-mobile nederlandiPhone is in de VS niet meer online te koop maar enkel via de winkels van Apple en AT&T. Iedere nieuwe iPhone moet ter plekke geactiveerd worden, wat alleen gaat met een contract.

Hoe de abonnementstructuur er in andere landen uit zal zien, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal Apple met de iPhone ook het Amerikaanse zakenmodel exporteren. De iPhone wordt dus mogelijk goedkoop in aanschaf, maar een stuk duurder in gebruik op de langere termijn.

iPhone 3G in Nederland

In Nederland heeft T-Mobile het exclusieve recht verworven om de iPhone te verkopen. Tegen welke prijs dit wonder van techniek in onze winkels verschijnt, is nog niet bekend.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • harold

  begrijp ik het goed?? kan ik straks niet meer enkel en alleen een Iphone kopen in de US en het erij behoordende abbonnement links laten liggen. Mijn doel was om enkel toestel te (laten) kraken en mijn huidige Vodaphone abbonnement in de Iphone te stoppen.

 • Eerlijk gezegd was ik dit ook van plan. Aanschaffen en zelf activeren, unlocken en jailbreaken.

  Maar als deze ter plekke geactiveerd moet worden dan zit je zowiezo al vast aan een “dure” abbonement.

 • Ferris

  Er zullen altijd wel manieren gevonden worden om dit proces weer te omzeilen, dus presoonlijk zou ik me hier niet zo druk om maken.

 • Peter

  Aangezien ik nu uitkijk naar een (goedkoop) prive substituut voor mijn blackberry leek de nieuwe iphone mij een uitkomst, in mijn naiviteit dacht ik er voor dezlefde prijs een camer en een ipod voor terug te krijgen, plus de mogelijkheid met een data abonnement via internet te gaan bellen. Maar met die geplande koppelverkoop zal ik maar rustig afwachten. In landen als Belgie waarvan ik begrijp dat telefoons daar simlockvrij verkocht moeten zal er wel weer een vangnet gespannen worden zodat we toch weer met een inflexibel en duur apparaat komen te zitten. Of zie ik dat allemaal te somber ? Snel internet lijkt me alleen handig als dat je in staat stelt te skypen, je gaat toch niet op je foon zitten surfen ?

  En op de teruwgweg vanaf de States goedkoop een foon inslaan is er dus ook niet bij ?

  Benieuwd naar jullie mening…

 • Bootje

  Ik twijfel sterk tussen Iphone 3G, HTC Touch Cruise en HTC Touch Diamond. Qua gebruiksvriendelijkheid zijn ze ongeveer hetzelfde. De prijs verschilt sterk en ben hiermee ook super benieuwd naar de abbonementsprijzen voor de Iphone en hoeveel hij zal kosten in België.

 • Peter

  Wat kun je met die Tom Cruise ? Ik zag dat die wel rond de 500 euri doet, en eigl ben ik al sinds mensenheugenis gewend aan gratis foons (mijn fout, ik weet t)………

 • Ties

  @Ferris:
  Hoe wil je een iPhone verkrijgen zonder abonnement zodat je hem kan Jailbreaken? Als elke iPhone die over de toonbank gaat geactieveerd moet worden, houdt het snel op.

  Dan moeten de mensen die het geld er niet voor over hebben op de zwarte markt rondkijken naar iPhones die ‘van de vrachtwagen zijn gevallen’.

  Tja, het blijft jammer dat sommige mensen er zo een verkrijgen.