Nieuwe iPhone-lader slecht nieuws voor de consument
Redactie

Nu het officieel bekend is dat de nieuwe iPhone 5 een veel smallere, compactere oplaad-poort zal krijgen zal er veel veranderen voor de consument. Alle vertrouwde boxen, opladers, connectors voor de televisie etc. worden niet ondersteund door Apple’s nieuwste paradenpaardje.

‘Slecht nieuws voor de consument’

Al bijna 10 jaar zijn accessoire-makers en hoesjesfabrikanten bezig met het ontwerpen van de mooiste producten voor de iPhone, stuk voor stuk maken ze gebruik van Apple’s dock-connector. Al deze accessoires zullen geen aanvulling zijn op de iPhone 5 omdat ze simpelweg niet meer kunnen functioneren.

Gedwongen nieuwe accessoires

Er zitten natuurlijk twee kanten aan het verhaal, enerzijds worden we gedwongen om al onze accessoires als iPhone-docks en plug en play-apparaten te vernieuwen, anderzijds is de nieuwe iPhone wel een stuk dunner en compacter dankzij de nieuwe port.

Micro USB?

In 2009 maakte de Europese commissie en de telecomtak van de Verenigde Naties de afspraak met vele merken om over te gaan op de Universal Charging Solution en de micro-USB als de nieuwe standaard te maken.

Deze afspraak is opgezet om de consument het gemakkelijker, milieuvriendelijker en goedkoper te maken om al haar producten op te kunnen laden. Apple gaat hier duidelijk niet in mee, tot ergernis van veel consumenten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.