Nieuwe iPhone in laatste testfase, beschikbaar in september
Redactie

De keynote van het WWDC is een week en een dag geleden en lijkt een geslaagde te zijn. Lion, iOS 5 en iCloud zijn tijdens de presentatie van Steve Jobs en kompanen gepresenteerd. Een ding wat wel verwacht werd maar uiteindelijk niet kwam is natuurlijk een nieuwe iPhone. Sinds 2007 werd er elk jaar tijdens het WWDC een nieuwe iPhone gepresenteerd en vorige week voor het eerst niet.

9to5mac heeft van een eerder betrouwbare bron gehoord dat Apple-topmannen de iPhone al in gebruik hebben en dat ze bezig zijn met het testen van het toestel. In juli zou de productie moeten starten en in september komt de nieuwe iPhone beschikbaar volgens de bron.

In de SDK van iOS 5 zijn ook twee nieuwe toestellen gevonden: de N93 en de N94. Waarschijnlijk is het eerste model met een GSM-antenne en werkt de N94 via het CDMA-netwerk. Eerdere geruchten luisterden naar de voorspelling dat de iPhone 5 een GSM- én CDMA-antenne heeft. Dit betekent dat er óf geen dubbele antenne komt óf een ander netwerk. 4G?

In de software development kit is ook te zien dat de nieuwe iPhone een 5 megapixel camera heeft. Het gerucht ging dat Apple nieuwe camera’s had gekocht en dat deze 8 megapixel camera’s in de nieuwe iPhone te vinden zouden zijn. Ook zou de iPhone 5 een zelfde A5-processor bevatten als de iPad 2.

Waarschijnlijk wordt de iPhone 5 dus aangekondigd in september wanneer ook het iPod-event is. Volgens geruchten wordt er in september ook een nieuwe iPad geïntroduceerd. Nieuwe mobiele i-lijn in september?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.