De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

FBI helpt ook bij kraken van iPhone in moordzaak

Rutger Otto
31 maart 2016, 9:32
2 min leestijd
FBI helpt ook bij kraken van iPhone in moordzaak

Nadat de FBI de iPhone van de San Bernandino-terrorist opende, helpt de dienst nu ook met het ontgrendelen van een iPhone in een andere zaak.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPhone-hack

Het Federal Bureau of Investigation is akkoord gegaan om te assisteren bij het openen van een iPhone 6 en een iPod. Het gaat om apparaten van twee mensen die verdacht worden van moord in de Amerikaanse staat Arkansas. Dat heeft de openbaar aanklager bekendgemaakt, zo schrijft de Los Angeles Times. De twee, een man van 18 jaar en een jongen van 15 jaar, worden verdacht van de moord op een echtpaar.

De hulp van de FBI is opvallend nieuws, want een paar dagen geleden bracht het bureau nog naar buiten dat het was gelukt om de iPhone 5C van één van de San Bernandino-schutters te kraken. Volgens de LA Times had de openbaar aanklager dat gehoord en wilde hij weten of het bureau hem ook van dienst kon zijn in de moordzaak van Arkansas.

Zoeken naar informatie

De aanklagers denken dat er telefoontjes zijn gepleegd met de iPod en iPhone die mogelijk gelinkt zijn aan de moord. Ook hopen ze meer informatie te kunnen vinden op de toestellen. Op welke versie van iOS de iPod draait is onbekend, maar de iPhone 6 werkt waarschijnlijk met iOS 8 of nieuwer, omdat de telefoon met dat besturingsyssteem is uitgebracht. Sinds iOS 8 is Apple begonnen met het versleutelen van zijn mobiele apparaten. Onbekend is of de FBI gebruikmaakt van de techniek die bij de iPhone 5C werd ingezet.

Apple en FBI

Voor het openmaken van de iPhone 5C van de San Bernandino-schutter die afgelopen december 14 mensen doodschoot, riep de FBI hulp hulp in van een Israëlisch bedrijf. De FBI wilde aanvankelijk dat Apple de iPhone zou openmaken, maar daar wilde het bedrijf van Tim Cook niet aan beginnen. Volgens Apple is dat een flinke inbreuk op de beveiliging van iOS. Nadat de FBI de telefoon zelf open kreeg, liet de FBI de rechtszaak tegen Apple vallen.

Lees meer over Apple

Bron: LA Times
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen