Nieuwe iPhone 6 geruchten wijzen op kleinere schermrand en 8-megapixel-camera

Gijs Ettes
3 maart 2014, 8:29
2 min leestijd
Nieuwe iPhone 6 geruchten wijzen op kleinere schermrand en 8-megapixel-camera

Een tweetal nieuwe iPhone 6 geruchten wijst erop dat het aankomende Apple-toestel mogelijk is voorzien van afgeslankte schermranden en een 8-megapixel-camera. De cameralens heeft naar verluidt een diafragma van f/2.0, waardoor je betere foto’s schiet in situaties met weinig licht.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 geruchten

De iPhone 5S heeft een diafragma van f/2.4. Het diafragma bepaalt hoever een cameralens opent wanneer een foto wordt genomen en hoe lager de waarde, des te groter de lensopening en de lichtinval. Dat laatste komt de kwaliteit van gemaakte foto’s ten goede. Als altijd houden we ook bij deze iPhone 6 geruchten een slag om de arm, al ligt het voor de hand dat de kwaliteit van de iPhone 6 camera ook dit keer verbeterd wordt.

Zoals te zien is in de foto rechts is de kans aanwezig dat de iPhone 6 een veel dunnere schermrand heeft ten opzichte van zijn voorgangers. Daardoor is het mogelijk dat het display groter wordt, zonder dat de omvang van het toestel aanzienlijk toeneemt. Ook de bezels aan de boven en onderkant van het scherm lijken afgeslankt.

Andere recente iPhone 6 geruchten

De iPhone 6 is mogelijk voorzien van een groter scherm dat 4,7 of 4,8 inch meet, met daaroverheen een laagje kraswerend saffierglas. Verder wordt de wifi-chip in het toestel wellicht sneller en in staat om verbinding te maken met de 802.11ac-standaard.

Ook aan boord is naar verluidt de PowerVR GX6650 die drie keer zo krachtig is als de grafische chips in concurrerende toestellen. Daarmee is het niet ondenkbaar dat de iPhone 6 overweg kan met games die de grafische kwaliteit van spelcomputers als de PS3 en Xbox 360 benaderen. Of dat ook daadwerkelijk het geval is, blijft natuurlijk afwachten.

Lees het laatste iPhone 6 nieuws

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot het aankomende toptoestel van Apple. Voor meer informatie kun je terecht op de iPhone 6-toestelpagina.

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen