Gerucht: Apple brengt iPhone 5S met betere specs uit

Gijs Ettes
17 november 2015, 16:49
1 min leestijd
Gerucht: Apple brengt iPhone 5S met betere specs uit

Er gaan al langer geruchten dat Apple halverwege volgend jaar een 4 inch-iPhone uitbrengt. Volgens het Macotakara wordt het toestel in wezen een verbeterde versie van de iPhone 5S.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe iPhone 5S komt medio 2016’

De nieuwe iPhone zou qua formaat en design nauwelijks afwijken van de iPhone 5S, maar wel onderhuids vernieuwd zijn. Gesproken wordt over een krachtigere A8-chip (in plaats van de A7 van de 5S), wifi 802.11ac, bluetooth 4.1 en een verbeterde frontcamera. Apple zou het toestel voorzien van dezelfde 8 megapixel-camera met een diafragma van f/2.4 als de iPod touch (6e generatie).

Voor de rest zou de vernieuwde iPhone 5S beschikken over hetzelfde 4 inch-scherm als het origineel, dus met een resolutie van 1136 bij 640 pixels. De pixeldichtheid van het ips-scherm komt daarmee uit op 326 pixels per inch. Het formaat (123.8 x 58.6 x 7.6 millimeter) zal niet of nauwelijks afwijken van het origineel, waardoor de nieuwe iPhone 5S ook weer gemakkelijk met één hand is te bedienen. Dat is vooral bij de iPhone 6S Plus een ander verhaal. Dat toestel is met 158.2 x 77.9 x 7.3 millimeter een flinke slag groter en weegt 80 gram meer dan de compacte 5S.

Apple reageert nooit op geruchten en heeft zich dan ook nog niet uitgelaten over het al dan niet verschijnen van een nieuwe, kleinere iPhone. Onduidelijk is dan ook of en wanneer het toestel wordt uitgebracht en wanneer het verschijnt. Ook over de naam (iPhone 6C of ‘nieuwe iPhone 5S’) bestaan twijfels.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macotakara
Categorie: Devices
Thema: Apple
Device: iPhone 5S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen