De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuwe iPhone 15 knoppen mogelijk van de baan – dit weten we

Yannick Chalkiopoulos
14 april 2023, 13:02
2 min leestijd
Nieuwe iPhone 15 knoppen mogelijk van de baan – dit weten we

Lang leek het erop dat de iPhone 15 Pro nieuwe knoppen zou krijgen, maar recente geruchten weerspreken dit. Wat weten we tot nu toe?

Lees verder na de advertentie.

Vernieuwde knoppen komen er toch niet

De laatste maanden leek het er sterk op dat de iPhone 15 Pro (Max) nieuwe knoppen zou krijgen. De telefoon krijgt volgens geruchten namelijk één grote volumeknop, die trilt als je hem ‘indrukt’. Volgens dezelfde geruchten verandert de mute-knop in een actieknop, die eveneens met Haptic Touch werkt. Hierdoor wordt de iPhone 15 Pro de eerste iPhone zonder fysieke knoppen.

Lees ook: iPhone 15 is er bijna, maar komt er ooit nog een iPhone mini?

Nu lijkt het er echter op dat de iPhone 15 Pro toch geen nieuwe knoppen krijgt. De goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo, zei eerder deze week al dat Apple de plannen heeft gewijzigd. Wat gaat er nu dan gebeuren met de iPhone 15-knoppen?

iphone 14 pro max accuduur

Knoppen bijna identiek aan die van de iPhone 14

Op nieuwe foto’s is te zien dat de iPhone 15 Pro wél twee volumeknoppen krijgt. Deze knoppen kan je nog steeds indrukken, waardoor ze bijna identiek zijn aan de knoppen die we al kennen van de iPhone 14 Pro. Het is dus goed mogelijk dat we de nieuwe knoppen met Haptic Touch pas bij de iPhone 16 (of zelfs later) zien.

De nieuwe knoppen waren volgens de nieuwste geruchten wel gepland voor de iPhone 15 Pro, maar moeten door technische problemen vooruitgeschoven worden. Door deze technische problemen kan Apple namelijk niet op tijd beginnen met de massaproductie van de iPhone 15 Pro (Max), waardoor er nu toch weer voor de oude knoppen wordt gekozen.

iPhone 15 knoppen

Dit is er wel nieuw bij de iPhone 15-reeks

Dan rest de vraag: wat is er wél nieuw bij de iPhone 15-reeks nu de aanraakgevoelige knoppen geschrapt zijn? De nieuwe iPhone 15 Pro (Max) krijgt in ieder geval dunnere schermranden, waardoor de behuizing van het toestel net iets kleiner wordt. Ook krijgt de telefoon een verbeterde camera en wordt de nieuwe A17-chip geïntroduceerd.

Lees ook: Einde fysieke simkaart: iPhone 15 krijgt mogelijk alleen nog esim

Wil jij meer weten over alle iPhone 15-functies? Wij zetten eerder alle geruchten over de iPhone 15 en alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 15 Pro (Max) voor je onder elkaar. Ben je benieuwd hoe duur de iPhone 15 Pro gaat zijn? Check dan de prijs van de mogelijk duurste iPhone ooit.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: 9to5mac
Bron afbeelding: ShrimpApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu