‘Renders tonen nieuwe iPad Pro met randloos scherm’

Wouter Nijsen
4 september 2018, 8:49
2 min leestijd
‘Renders tonen nieuwe iPad Pro met randloos scherm’

De bekende smartphonelekker Steve Hemmerstoffer (@Onleaks op Twitter) heeft de eerste renders van de nieuwe iPad Pro gedeeld, die later dit jaar moet verschijnen. Op de beelden is het vernieuwde design goed te zien, met onder meer een scherm zonder dikke randen en een notch.

Nieuwe iPad Pro-renders

Het gaat om zogeheten factory cad-renders, die vaker voor onaangekondigde smartphones, tablets en andere apparaten verschijnen. De beelden kloppen waarschijnlijk niet voor de volle 100 procent met de werkelijkheid, maar geven wel een goed beeld van hoe de nieuwe iPad Pro er waarschijnlijk uit komt te zien.

Op de renders wordt het 12,9 inch-model getoond, waarbij het grote scherm met dunnere randen het meeste opvalt. De behuizing is wat hoekiger en heeft ook geen Touch ID-sensor meer. Ontgrendelen zou daarentegen – net als op de iPhone X – via Face ID werken.

Aan de achterkant zit een enkele cameralens die iets uitsteekt, met aan de onderkant de Smart Connector voor het aansluiten van accessoires. Ook is te zien dat de nieuwe iPad Pro geen hoofdtelefoonaansluiting heeft; het aansluiten van oordopjes gaat dan waarschijnlijk via een adapter voor de Lightning-poort. Boven het scherm zit geen notch, maar de benodigde sensoren voor Face ID worden in de rand bovenin verwerkt.

Aankondiging op 12 september

In een korte video (zie hieronder) is de nieuwe iPad Pro nog iets beter te zien. Zo vallen bijvoorbeeld de antennelijnen aan de achterkant op, en lijkt de tablet wat dunner dan zijn voorganger. Volgens website MySmartPrice, dat de beelden in samenwerking met Hemmerstoffer publiceerde, meet de iPad Pro 280,6 bij 215 bij 5,85 millimeter. Dit (en alle nieuwe features) is echter niet door Apple bevestigd en daarvoor moeten we nog tot volgende week wachten.

Op woensdag 12 september vindt immers het Apple-event plaats, waar naast de nieuwe iPad Pro ook de iPhone XS (Plus) en Apple Watch Series 4 worden onthuld. Meer weten over de aanstaande tablet? Lees ook het overzicht met verwachtingen voor de iPad Pro 2018. Check ook onze video hieronder om je alvast voor te bereiden op het Apple-evenement.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MySmartPrice
Categorieën: Apple, Devices
Spotlight: Apple
Device: iPad Pro 2018

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday