‘iPad mini met A15-chip en nieuw design komt later dit jaar nog op de markt’

Bram Lettenmeijer
20 juli 2021, 19:22
2 min leestijd

Apple werkt aan een nieuwe iPad mini met een verfrissend ontwerp en een snelle A15-chip. De tablet wordt naar verwachting ergens in het vierde kwartaal van 2021 aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: iPad mini krijgt in 2021 een ander ontwerp en een snelle A15-chip

Apple kondigt later dit jaar nog een nieuwe iPad mini aan, met een ontwerp dat lijkt op de nieuwste iPad Air. Dit betekent dat de nieuwe mini-tablet van Apple hoekige randen, verschillende kleuren en geen homeknop meer zal hebben. Het gerucht is afkomstig van 9To5Mac. De website geeft aan ‘betrouwbare bronnen te hebben die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe Apple-tablet.’

De nieuwe iPad mini wordt naar verwachting aangedreven door een gloednieuwe A15-chip. Deze zal hetzelfde fabricageproces van 5 nanometer gebruiken als de A14. De nieuwe processor wordt onder andere verwacht in de iPhone 13-serie, die Apple in september zal aankondigen. Volgens 9To5Mac krijgt de nieuwe iPad mini naast een nieuw ontwerp en een krachtigere chip ook een USB-C-poort.

Apple bouwt verder haar welbekende magnetische Smart Connector in, zodat accessoires zoals toetsenborden gemakkelijk kunnen worden aangesloten. Het ontwerp van de iPad mini is sinds haar aankondiging in 2012 grotendeels hetzelfde gebleven. Over een écht vernieuwende versie van de tablet wordt dan ook al jarenlang gepraat.

Ook nieuwe instap-iPad in aantocht

Naast een nieuwe iPad mini staat ook een nieuwe 10,2 inch-iPad op de planning. Deze zal worden aangedreven door de A13-chip, die bekend is van de iPhone 11-serie. De huidige 10,2-inch iPad draait op een A12-chip. Deze upgrade zorgt voor een flinke snelheidsboost.

eerste ipad
iPad Air 2019

Eerdere geruchten gaven al aan dat de nieuwe iPad een ontwerp zal krijgen dat bekend is van de derde generatie iPad Air, die oorspronkelijk in 2019 werd geïntroduceerd. Dat betekent dat de tablet dunnere randen om het scherm krijgt, maar nog wel de homeknop zal behouden.

Meer Apple-nieuws:

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Dat kan via de website en onze gratis iPhoned-app. Ook kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Bron: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad mini 2021

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen