‘iPad toont apps naast elkaar en ondersteunt meerdere gebruikers’

Rutger Otto
22 mei 2015, 8:24
2 min leestijd
‘iPad toont apps naast elkaar en ondersteunt meerdere gebruikers’

Dit jaar verschijnt waarschijnlijk de iPad Pro, de iPad met 12-inch scherm, waarmee Apple weer kopers hoopt te trekken. Nieuwe software-mogelijkheden moeten daarvoor gaan zorgen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPad-functies

In een bericht schrijft 9to5Mac over de vermeende nieuwe iPad, die overigens nog niet officieel is aangekondigd door Apple. Volgens bronnen is Apple bezig met de grote iPad, maar is nog niet duidelijk wanneer hij op de markt komt. Wel staat er op software-gebied één en ander te veranderen voor de iPad, ook voor huidige modellen op de markt.

Eén van de vernieuwingen moet volgens bronnen van 9to5Mac multitasking zijn. Via splitscreen moet het voor gebruikers mogelijk zijn om twee apps naast elkaar te laten draaien. Da’s handig als je bijvoorbeeld een afspraak mailt in je mail-app en in je agenda wil checken of het uitkomt. Op een 12-inch scherm zou dat gemakkelijk kunnen.

Multitasken

ipad pro

Het gerucht is overigens niet nieuw. Vorig jaar werd hetzelfde gezegd in aanloop naar iOS 8. Blijkbaar kon Apple de functie toen niet introduceren. De update zou overigens ook met kleinere iPads werken zo schrijft 9to5Mac:

“Bronnen zeggen dat Apple de multitask-functie voor iOS 9 op bestaande iPad-modellen zal presenteren. Volgens het nieuwste plan kunnen apps half zo groot getoond worden, maar ook op eenderde of tweederde van de oorspronkelijke grootte. Gebruikers kunnen verschillende apps naast elkaar zetten of twee dezelfde. Op die manier wordt het mogelijk om twee Safari-tabbladen te bekijken of om Pages-documenten te vergelijken.”

Wanneer de multitask-functie er precies komt, is onduidelijk. De optie stond gepland voor iOS 9 maar komt waarschijnlijk pas later uit. iOS 9 zal vermoedelijk in september verschijnen.

Meerdere gebruikers

Naast multitasken moet je straks ook met meerdere gebruikers op een iPad kunnen inloggen. Dat gaat volgens bronnen hetzelfde werken als op de Mac. Gebruikers delen dan een iPad, maar hebben een eigen gebruikersnaam en wachtwoord en toegang tot eigen apps.

Lees meer over de iPad Pro

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu