Nieuwe beelden van iOS in the Car opgedoken

Roel van Hout
22 januari 2014, 8:29
2 min leestijd
Nieuwe beelden van iOS in the Car opgedoken

Weet je nog, iOS in the Car (beter bekend als CarPlay)? Apple’s oplossing om iOS-apparaten beter met auto’s te kunnen koppelen? Sinds de aankondiging in juni 2013 bleef Apple daar behoorlijk stil over, maar er is nu nieuw iOS in the Car beeld opgedoken.

Lees verder na de advertentie.

Het nieuwe iOS in the Car beeld werd op Twitter geplaatst door app-ontwikkelaar Steve Troughton-Smith. Waar hij het vandaan heeft gehaald is onduidelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid ontdekte hij de beelden in iOS 7.1 beta 4. iOS in the Car verschijnt waarschijnlijk samen met iOS 7.1.

Te zien is hoe je een locatie op een kaart kunt aangeven met de welbekende rode speldenknop, en hoe het eruit ziet als je daar vervolgens naartoe navigeert.

Nieuw iOS in the Car beeld verschilt behoorlijk van eerste versie

iOS in the car beeld

De beelden verschillen behoorlijk van wat Apple in eerste instantie op de WWDC 2013 liet zien. Zo zat de homeknop op het touchscreen toen nog in het midden, waren de letters een stuk dunner en leek het over het algemeen wat meer op een één op één overzetting van iOS 7. Dat heeft Apple nu klaarblijkelijk toch wat meer losgelaten.

De mogelijkheid tot het gebruik van iOS in the Car mag dan samen met iOS 7.1, dat niet al te lang meer op zich laat wachten, verschijnen, maar het vereist ook actie van de kant van de autofabrikant: het is niet simpelweg plug-and-play in elke auto die je maar wil.

In de VS was Honda vorige maand de eerste autofabrikant die iOS in the Car implementeerde, al is dat nog iets anders dan op deze screenshots te zien is: Honda heeft zelf apps ontwikkeld die samenwerken met een iPhone, maar zo nadrukkelijk de interface van de iPhone overnemen op het scherm was toen nog niet mogelijk.

Het is dan ook de vraag wat Apple met iOS in the Car beoogt: dat fabrikanten gebruikmaken van software die Apple voor ze ontwikkelt, of dat ze in staat worden gesteld er hun eigen draai aan te geven. We houden het uiteraard in de gaten – ook wanneer het eventueel naar Nederland komt!

→ Lees er meer over in onze analyse van iOS in de auto!

Categorieën: Devices, iOS
Thema: Apple CarPlay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen