Nieuwe iOS 9 bèta brengt ‘thuisdeling’ terug

Rutger Otto
22 juli 2015, 10:36
2 min leestijd
Nieuwe iOS 9 bèta brengt ‘thuisdeling’ terug

De functie thuisdeling verdween als sneeuw voor de zon in iOS 8.4, maar inmiddels is het terug. Tenminste, in de nieuwste versie van de iOS 9 bèta. Ook zijn andere vernieuwingen doorgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

Thuisdeling

Met thuisdeling was het voor gebruikers mogelijk om hun iTunes-bibliotheek via wifi naar een iOS-apparaat te streamen. De functie, die ooit op iOS 4.3 debuteerde, bleek nog heel populair toen Apple besloot het uit iOS 8.4 te halen. Op fora regende het klachten over het ontbreken van de functie in de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Eerder deze maand werd overigens bekend dat thuisdeling terug zou komen in iOS 9, al was het nog niet terug te zien in de bèta. Apple-topman Eddy Cue maakte op Twitter bekend dat het bedrijf werkte aan de terugkeer van thuisdeling in iOS 9. In de nieuwste versie van het besturingssysteem valt te zien dat Cue woord heeft gehouden. Toch is de functie momenteel alleen nog maar beschikbaar voor ontwikkelaars met de bèta.

ios 9 publieke bèta

Nieuwe iOS 9 bèta

Naast de terugkeer van thuisdeling zijn ook andere kleine verbeteringen in Apple Music doorgevoerd in de laatste iOS 9 bèta. Zo is het artwork van een albumhoes groter en zijn er nieuwe opties om liedjes een hartje te geven en een radiostation te maken. In Spotlight is het nu mogelijk om webresultaten van Bing uit te schakelen. Als laatste zijn ook kleine verbeteringen in de Instellingen doorgevoerd. Zo is het notificaties-icoon nu rood en ziet Handoff er iets anders uit.

iOS 9 zal naar in het najaar verschijnen als gratis update voor alle iOS-apparaten. Het besturingssysteem moet voor meer stabiliteit en snelheid gaan zorgen. Er komt een nieuw lettertype en Siri wordt flink verbeterd en gaat meer op Siri van de Apple Watch lijken. Ook komt multitasken beschikbaar op de iPad en iPad mini en is er een batterijbesparende modus om langer met je accu te doen.

Lees meer over iOS 9

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's