Nieuwe iOS 8.3 bèta’s vrijgegeven: dit moet je weten

Rutger Otto
25 maart 2015, 8:56
2 min leestijd
Nieuwe iOS 8.3 bèta’s vrijgegeven: dit moet je weten

Apple heeft een nieuwe versie van de iOS 8.3 bèta uitgerold onder ontwikkelaars en mensen die meedoen aan de publieke bèta. Er zijn enkele kleine veranderingen doorgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iOS 8.3 bèta

Het is de vierde iOS 8.3 bèta voor ontwikkelaars en de tweede voor het publiek. Twee weken geleden werd het voor (een select aantal) gebruikers al mogelijk om mee te doen aan de algemene test van iOS 8.3. Als je deze bèta al op je iPhone hebt staan, dan kun je de nieuwe versie downloaden via de Instellingen van iOS. Ga hiervoor naar Instellingen → Algemeen → Software-update.

iCloud fotobibliotheek en CarPlayicloud fotobibliotheek

In de nieuwe versie is het woordje ‘bèta’ achter de iCloud Fotobibliotheek verdwenen. Het wordt nu gepresenteerd als een volledige dienst. Dat zou kunnen betekenen dat de iCloud Fotobibliotheek in versie 8.3 van iOS eindelijk uit de bètafase gaat, maar in het verleden haalde Apple het woordje er ook al eens achter vandaan, om het later weer terug te plaatsen.

In iOS 8.3 wordt verwacht dat je iPhone draadloos aan CarPlay te koppelen is, zodat je in de auto gebruik kan maken van iOS, zonder de weg uit het oog te verliezen. Eerder werd al bekend dat iOS 8.3 eindelijk een Nederlandse Siri zal ondersteunen. Zo kun je tijdens het rijden gemakkelijk stemcommando’s geven. Volgens 9To5Mac zijn de instellingen voor CarPlay echter wel uit de nieuwe iOS-versie verdwenen, al kan het zijn dat Apple daar nu achter de schermen aan knutselt.

Blonde emoji

In de vierde beta van iOS 8.3 zijn er weer nieuwe mogelijkheden voor de emoticons. Werd eerder al bekend dat gebruikers verschillende huidskleuren konden gaan selecteren bij de menselijke smileys, ook haarkleuren veranderen mee. Zo is er een blond kapsel of een geel kapsel te kiezen.

ios 8.3 itunes

Gratis apps zonder wachtwoord downloaden

In de afgelopen dagen werd al duidelijk dat je in iOS 8.3 kan instellen dat gratis apps zonder wachtwoord te downloaden zijn. Schakel je de functie in, dan begint de download meteen nadat je op ‘Download’ hebt getikt, zonder dat je een wachtwoord hoeft in te voeren. De optie geldt voor mensen die Touch ID hebben uitgeschakeld. Dat komt omdat Apple vindt dat de vingerafdrukscanner zo gemakkelijk en snel werkt, dat het voor gebruikers geen extra moeite kost, wat bij een (lang) wachtwoord wel zo kan zijn.

iOS 8.3 release

Wanneer iOS 8.3 voor iedereen beschikbaar is om te downloaden, is nog onbekend. Momenteel kun je meedoen aan een publieke bèta, in dit artikel kun je daar alles over te weten komen.

Lees meer over iOS 8.3

Via: 9To5Mac
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen