Nieuwe iOS 7 update lost deze 4 problemen op
Rutger Otto

We zitten allemaal te wachten tot iOS 8 over een paar maanden verschijnt, maar Apple komt binnenkort eerst nog met een iOS 7 update. In deze versie 7.1.2 moeten in elk geval vier dingen verbeterd worden, waaronder problemen met de Mail-app.

ios 7 updateMacRumors zegt uit betrouwbare bron te kunnen melden dat iOS 7.1.2 ergens in de komende twee weken zal verschijnen. De update wordt momenteel al getest. Waarschijnlijk worden een aantal bugs verholpen en zal de beveiliging worden verbeterd.

Verbeterde iOS 7 mail-app

Zo moet de Mail-app gerepareerd worden, want die versleutelt in iOS 7 geen bijlagen. Dat probleem bestaat vanaf iOS 7.0.4 en werd vorige maand ontdekt door een Duitse onderzoeker. Apple heeft het probleem erkend en zei dat ze bezig waren het lek te maken. In aanvulling op die reparatie zou iOS 7.1.2 ook een probleem aanpakken waarbij e-mails niet worden gedownload.

Apple pakt ook een bug aan in iOS 7.1.1 waarmee je via het lockscreen vrij gemakkelijk toegang krijgt tot openstaande apps. Daarnaast worden er verbeteringen voor iBeacons doorgevoerd, maar daar is nog weinig verdere informatie over bekend.

Lost Apple de iMessage bug op?

Tenslotte zou Apple eindelijk het probleem met iMessage oplossen. Nu ondervinden veel mensen die overstappen van een iOS- naar een Android-toestel problemen met hun telefoonnummer. Berichten gaan vaak toch nog via de cloud, waar Apple ze onderschept. Soms komt het dan voor dat je geen sms ontvangt. In mei beloofde Apple aan een oplossing te werken.

Lees meer over iOS 7

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.