‘Nieuwe iMacs verschijnen in tweede helft van dit jaar’

Rutger Otto
18 april 2017, 16:26
2 min leestijd
‘Nieuwe iMacs verschijnen in tweede helft van dit jaar’

De nieuwe iMacs voor professionals worden mogelijk met een Intel Xeon E3-processor geleverd en krijgen een recente grafische kaart.

Drie nieuwe iMacs verwacht

Er is nieuwe informatie over de aanstaande iMacs naar buiten gekomen vanuit de productieketen. Dat schrijft DigiTimes. Apple werkt op dit moment aan twee upgrades van de iMac en een derde high-end computer die moet gaan concurreren met Microsofts Surface Studio. De twee iMac-upgrades moeten het tweede helft van dit jaar verschijnen, het derde model staat voor eind 2017 gepland.

Update en high-end

De twee nieuwe iMacs worden volgens de bronnen door Quanta Computer geproduceerd. Het bedrijf wil daar echter niets over kwijt. Verwacht wordt dat de iMacs dezelfde formaten behouden als huidige modellen. Dat betekent dat kopers de keuze krijgen tussen een 21,5-inch model of een versie met 27-inch scherm.

De derde iMac wordt omschreven als ‘server-grade’. Dit soort computers kan goed als server worden ingezet. Deze computer krijgt mogelijk een nieuwe Intel Xeon E3-1285 v6 processor met 16GB tot 64GB werkgeheugen. Daarnaast wordt 2TB aan opslagruimte verwacht en krijgt het model volgens de berichten een gloednieuwe grafische kaart, waar verder niets over bekend is.

2017 imac

iMacs voor pro-gebruikers

Het is afwachten of DigiTimes het bij het rechte eind heeft, wel kondigde Apple begin deze maand nieuwe iMacs aan. Topman Craig Federighi zei dat die modellen in elk geval dit jaar op de markt komen en dat Apple er vooral ‘pro-gebruikers’ mee wil aanspreken. Verder liet Federighi er niets over los. Er blijven dan ook veel vragen open rond de nieuwe computers, bijvoorbeeld of het ontwerp ervan verandert. Apple kondigde verder een nieuwe Mac Pro aan én een ‘Pro Display’.

Onderzoek van Apple wijst uit dat zo’n 30 procent van alle Mac-gebruikers tenminste eens per week een professionele app gebruikt. Denk aan fotobewerkingsprogramma’s of software voor videobewerking.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: DigiTimes
Categorie: Geruchten
Spotlight: Mac

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's