Nieuwe grafische chip gaat nóg mooiere games naar de iPhone brengen
Roel van Hout

Misschien heb je wel gehoord over het Mobile World Congress, dat op dit moment in Barcelona plaatsvindt. Voor Apple-fans is dat niet zo interessant, al werd er vandaag wel een nieuwe grafische chip aangekondigd die iPhone games nóg mooier moet maken.

Al hebben we op de iPhone nauwelijks te klagen over de visuele pracht van games, blijkbaar kan het nog mooier: fabrikant Imagination Technologies heeft een grafische chip aangekondigd die nog krachtiger is dan die van de A7 processor die in de iPhone 5S en iPad Air zit.

‘Grafische chip is drie keer zo krachtig als concurrerende chips’

grafische chip

De zogeheten PowerVR GX6650 is volgens Imagination drie keer zo krachtig als de chips van de concurrentie. Het is zeer waarschijnlijk dat Apple de grafische chip daarom in de A8 chip, die waarschijnlijk in de iPhone 6 zal zitten, zal willen verwerken.

→ Lees meer over de iPhone 6!

Verder gebeurt er in Barcelona niet zoveel spannends voor iPhone-gebruikers, al komt er zo nu en dan wel nieuws naar buiten over apps die ook op Android-telefoons worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld WhatsApp: CEO Jan Koum meldde vandaag dat we vanaf dit jaar ook kunnen gaan bellen met WhatsApp.

Ben je toch geïnteresseerd in het Mobile World Congress? Voor het beste en laatste nieuws kun je terecht bij onze collega’s van AndroidPlanet!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.