Nieuwe functies van MobileMe
Redactie

In combinatie met de nieuwe software voor de iPhone, komen er enkele nieuwe mogelijkheden bij. Deze werken enkel met MobileMe, hiervoor heb je dus een abonnement nodig.

Verloren iPhone

Wanneer je iPhone kwijt is, kunnen er verschillende handige snufjes worden gebruikt.
In je account kan je de locatie waar je iPhone zich bevind, erg handig als je hem kwijt bent. De locaties zijn wel grof bepaald, dus je kan niet zien in welke kamer van een huis hij ligt.
img
Als je denkt dat iemand hem heeft meegenomen, kan je een boodschap of muziekje laten afspelen op je iPhone. Zo kan je de vinder helpen de iPhone terug te brengen, of de boef afschrikken.
apple

Wil je niet dat de bestanden van je iPhone worden ingezien? Dan kan je gebruik maken Remote Wipe. Met Remote Wipe kan je van een afstand de iPhone leeg halen. Zonder een MobileMe account kan je je iPhone ook leeg maken door dit in te stellen bij “General > Passcode Lock > Erase Data”, na 10 foute pogingen wordt je iPhone dat leeg gemaakt.
Wanneer je je iPhone terug hebt, kan je deze informatie weer volledig terugzetten via je mobileme account.
erase

iDisk

Nu kan je ook bestanden van je iDisk eenvoudig inzien op je iPhone. Voorheen kon dat niet, maar had je wel andere alternatieven zoals Soonr.
De bestanden van je iDisk kan je ook eenvoudig delen met anderen in een openbare map. Ook kan je openbare mappen van andere personen bekijken!
idisk

Kortom: Weer fijne snufjes van MobileMe en Apple heeft er weer wat leuks van gemaakt!

Deze tools zijn binnenkort te gebruiken met MobileMe

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.